PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Santa Cecília celebra el seu concert més inclusiu i participatiu

L’auditori Nacional d’Andorra va registrar ahir un ple absolut

Per El Periòdic

Un moment del concert d’ahir.
Un moment del concert d’ahir. | ANA/M.P.

L’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, va ser l’escenari ahir d’una de les actuacions més inclusives i participatives organitzades per la Fundació ONCA. Sota el lema Paisatges sonors - Passió per la participació, fins a 150 músics de l’ONCA, la Jonca i de les diferents escoles de música del país, van presentar una sèrie de peces basades en el «paisatge sonor», un concepte que, tal com va explicar el director artístic de la fundació, Albert Gumí, fa referència a «allò que sentim que ens envolta quan tanquem els ulls». La resposta del públic va ser tot un èxit, ja que feia dies que es van esgotar les entrades i es va registrar un ple absolut.

Així doncs, la idea principal de la segona part de l’actuació, en la qual també van prendre part usuaris amb diversitat funcional de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, va ser descobrir totes les sonoritats que ofereix el paisatge mitjançant l’oïda. «A partir d’aquí hem creat uns paisatges sonors fets pels membres de Xeridell i amb una orquestra plena d’escoles de música del país, juntament amb la Jonca i l’ONCA» que van portar al públic «a un lloc molt concret de la música» al llarg de cada peça interpretada.

Gumí va manifestar que treballar amb tants músics sobre l’escenari ha estat tot un repte, ja que hi ha persones «amb edat molt diverses i capacitats molt diverses». Tot i això, va assegurar que el treball previ «ha sigut un procés apassionant» que aquest diumenge va desembocar «en un concert que creiem que té molta emoció al darrere».

Aquesta segona part del concert més participativa també va comptar amb prop d’una cinquantena de membres del col·legi Sant Ermengol, que van presentar la seva participació en el projecte de l’Institut de Música d’Andorra la Vella ComSona!. Precisament, la cap d’estudis de l’Institut de Música, Sílvia Garcia, va dir que la iniciativa va sorgir aquest any i que per a aquest Concert de Santa Cecília es va optar per pujar damunt de l’escenari els alumnes del Sant Ermengol, «què són una orquestra de corda comunitària», on van participar els escolars de tercer tocant tots els instruments de la família de corda.

«La intenció general és que visquin en primera persona i amb el seu grup una experiència musical molt gran perquè hi ha molts músics sobre l’escenari i això creiem que és molt motivador i enriquidor per a ells», va apuntar. En aquest sentit, va destacar també el vessant social, ja que «és molt important treballar amb cohesió» i, de fet, «principis com aquest són els que anem transmetent al llarg del curs». La idea, a més, és donar continuïtat al projecte, ja que és previst tornar a interpretar les cançons que es van oferir ahir dins del centre escolar i també organitzar algun altre concert al llarg del curs, informa l’ANA.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT