PUBLICITAT

Andorra la Vella

López demana que els salaris s’apugin per sobre dels lloguers

Les pensions inferiors a 2.400 euros també augmentaran un 7%

Per Albert Belis

Pere López, ahir al Consell General.
Pere López, ahir al Consell General. | PS

Un cop més, l’habitatge va estar present en la sessió del Consell General, així com les mesures del Govern per pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu de la ciutadania. En aquest sentit, el president del PS, Pere López, va demanar que els salaris s’apugin per sobre dels lloguers. En concret, un 25% de l’índex de revalorització dels sous, ja que, segons ell, els arrendaments s’han apujat molt en els darrers anys. Així, va denunciar que, en la majoria dels casos, les mesures del Govern representaran un increment del 5% tant en el lloguer com en el salari, en contra de la postura de l’Executiu, que considera que el 60% dels assalariats veuran com s’incrementa més el salari que el lloguer a partir de l’1 de gener del 2023.

Al seu torn, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, va revelar que la mitjana de preu dels contractes de lloguer a Andorra és de 671 euros, a raó de 12 anys per contracte. A més, el 67% de la població viu en règim de lloguer.

Després d’un estira-i-arronsa sobre qui tenia una visió més intervencionista de l’Estat, si el Govern o el PS, el president del Grup Demòcrata, Carles Enseñat, va revelar que les pensions inferiors a 2.400 euros també s’incrementarien un 7%, una mesura que està prevista en els pressupostos generals, que encara es troben en tràmit parlamentari, pendents de ser aprovats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT