PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’alta afluència de vehicles genera tensions de mobilitat

La capital amplia de forma provisional l’aparcament Prada Casadet

Per Lídia López

El nou espai d’estacionament on hi havia la plaça de Braus.
El nou espai d’estacionament on hi havia la plaça de Braus. | Comú d\'Andorra la Vella

Amb coincidència de la festivitat de la Constitució a Espanya, el Principat va viure ahir una jornada de dificultat en la mobilitat arreu del país. No obstant això, les retencions es van concentrar especialment en tres punts: la frontera hispanoandorrana, les avingudes Salou i Tarragona de la capital, i la Massana.

Des de primera hora del matí (07.40 hores), el Servei de Mobilitat va informar de trànsit dens a Andorra la Vella, que una mica més tard (08.55 hores) es va estendre a la Massana. Els avisos sobre retencions en aquests dos punts es van anar repetint al llarg de la jornada, i a partir de mitja tarda (16.57 hores) es van reproduir en direcció de sortida a la frontera hispanoandorrana. I és que, el contingent més elevat de vehicles que ahir va circular pel Principat era el provinent del país veí del sud. Així es posava de manifest a les dades registrades sobre el volum d’entrades i sortides pels passos fronterers del país, on s’indicava que, fins a les 19.00 hores, havien accedit a Andorra prop de 9.000 vehicles, un 68% dels quals amb matrícula espanyola. Així mateix, les sortides s’enfilaven a les 8.000, majoritàriament de cotxes amb plaques d’Espanya (62%).

Per tot plegat, tenint en compte l’afluència de vehicles que encara s’espera els dies vinents, el Comú d’Andorra la Vella ha ampliat de forma provisional l’aparcament Prada Casadet cap a la zona de l’antiga plaça de Braus, guanyant prop d’un centenar de places extra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT