PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’impacte de la tecnologia centra de la 7a Setmana de la Infància

Unicef Andorra alerta sobre la influència de les TIC en la salut i la felicitat dels joves i adolescents

Per El Periòdic

Un jove fa servir una tauleta a l’aula.
Un jove fa servir una tauleta a l’aula. | Unicef

Unicef Andorra i Ràdio i Televisió d’Andorra es tornen a unir per donar visibilitat a situacions que afecten directament als infants i adolescents del país. Així, en aquesta 7a edició de la Setmana de la Infància, es posa el focus en l’impacte de la tecnologia en l’adolescència. L’elecció d’aquesta temàtica ha estat arran de l’informe que Unicef Andorra ha publicat sobre aquesta qüestió, replicant l’estudi elaborat el 2021 per Unicef Espanya amb l’objectiu de conèixer els hàbits d’ús de la tecnologia entre els joves així com les seves motivacions i expectatives en fer-ho, estimar taxes de possible addicció i avaluar l’impacte emocional de l’ús intensiu de la tecnologia. I, és que, tal com va remarcar Unicef Andorra mitjançant un comunicat de premsa, «la tecnologia digital ja ha canviat el món i, a mesura que augmenta el nombre d’infants que es connecten en línia en tots els països, està canviant cada vegada més la seva infància».

D’aquesta manera, la 7a Setmana de la Infància comença demà, 9 de desembre, amb la participació d’Albert Mora, director d’Unicef Andorra, i el Biel Molina, alumne de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma, a La Rotonda. I la setmana vinent, altres programes de producció pròpia d’RTVA inclouran aquesta temàtica en la seva graella, amb convidats experts en les diferents matèries com Inés Martí, d’Andorra Telecom i Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, parlant d’esports electrònics; Joan Micó, director de l’àrea de sociologia de l’ARI per presentar l’estudi elaborat pel departament; i la junta del Copsia, per debatre sobre els riscos en la salut mental dels adolescents de l’abús de la tecnologia.

Per tot plegat, Unicef Andorra va posar de manifest que «les possibles conseqüències de les TIC sobre la salut i la felicitat dels infants són una qüestió de creixent preocupació pública», assegurant que «els investigadors reconeixen que l’ús excessiu de la tecnologia digital pot contribuir a la depressió i a l’ansietat infantil». És per aquest motiu que animen als progenitors a «adoptar un enfocament relacionat amb la idea de ni molt, ni poc» per tal de protegir millor els menors i ajudar-los a aprofitar al màxim el seu temps en línia. «L’atenció hauria de centrar-se menys en la restricció i més en la comunicació oberta entre infants i cuidadors, i en el foment de la conscienciació digital, la capacitat de recuperació i l’ensenyança per a controlar els riscos», van sentenciar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT