PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carla Mijares puja al podi en el gegant d’Alpe Cermis

Medina i Caminal continuen millorant les seves actuacions

Per El Periòdic

Mijares (dreta) amb la medalla.
Mijares (dreta) amb la medalla. | FAE

Carla Mijares va aconseguir pujar al podi gràcies a una meritòria tercera posició a Alpe Cermis (Itàlia), al segon gegant National Junior Race italià que es va disputar ahir. De fet, tant Mijares com Jordina Caminal van assolir una millora de punts FIS.


Mijares va fer un crono d’1.46.52, a 0.77 de la guanyadora, la suïssa Sina Fausch, mentre que Íria Medina va tornar a estar en el top10 en ser 7a amb 1.47.57, a 1.82 de Fausch. Per la seva part, Caminal va millorar el seu esquí per ser 23a (+2.77), demostrant la seva evolució en la disciplina de gegant i, finalment, Clàudia Garcia va 22a amb +2.71. «La segona mànega de Carla [Mijares] ha estat molt sòlida», va dir l’entrenador de la FAE, Josh Alayrach. 

 

La crònica

 

La cita d'Alpe Cermis va ser molt productiva per a l'equip femení andorrà, en primer lloc, perquè va posar a sobre la neu un bon esquí de les esquiadores, i segon perquè el rendiment va permetre situar a les de la FAE entre les millors a unes curses amb moltíssima participació: més de 130 corredores.

Mijares va ser tercera amb un crono d'1.46.52, a 0.77 de la guanyadora, la suïssa Sina Fausch, que es va imposar amb 1.45.75. Segona va ser la italiana Ludovica Righi, amb +0.65. Amb aquest resultat, a més, Mijares marca 47.19 punts FIS, que milloren els actuals 54.94 i que es rebaixaran gràcies també als 50.80 que va marcar dimecres al primer gegant d'Alpe Cermis.

Igualment, Íria Medina va tornar a estar entre el top10. El dimecres va ser 5a i ahir 7a, amb 1.47.57, a 1.82 de Fausch, mentre que Jordina Caminal va millorar el seu esquí per ser ahir 23a (+2.77). De fet, Caminal va aconseguir millorar punts, ja que va marcar 66.30, quan en tenia 77.50 en l'última llista de la FIS. També va córrer l'andorrana Clàudia Garcia, que va ser 22a amb +2.71.

 

Les decles

 

Josh Alayrach - entrenador de la FAE

 

-«Estem contents perquè Carla Mijares fa dues mànegues bastant correctes. La primera bastant fluida, falta una mica d'intensitat però, així i tot, està davant. La segona mànega de Carla no té res a veure: molta més intensitat amb el mateix tempo i arriba a trobar-se molt més còmoda i fa segona de mànega, la qual cosa li permet entrar al podi».

«Íria Medina fa les dues mànegues a contracorrent del traçat, una mica massa rodona. És una pista molt fàcil i no va cap al pendent, fa una mica massa de camí i tot i que no esquia gens malament, no aprofita el pendent i acaba una mica lluny. Amb tot segueix amb confiança i demostra que quan estem a pistes que ens afavoreixen més, està més al màxim, així que molt positiu».

«Jordina Caminal ha fet un canvi bastant important respecte a ahir. Cada cop va millorant la seva tècnica i els seus objectius i aconsegueix fer una bona primera i ficar-se entre les 30. La segona surt amb molt bones actituds: la primera part de dalt esquia molt, molt bé, però a la part de baix fa una errada, li cau una mica la línia i no porta la mateixa velocitat que a la primera i acaba, tot i que més a prop que a la primera de mànega, una mica lluny».

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT