PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Concòrdia valora ampliar les llistes parroquials

Acció anuncia l’experta en la UE, Noëlia Souque, com a número dos

Per Joan Jiménez

Assemblea dels membres de Concòrdia en ple debat.
Assemblea dels membres de Concòrdia en ple debat. | Concòrdia

El partit polític novell Concòrdia tindria ja plantejat presentar-se a les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria, i no descartarien el fet de presentar-se a més parròquies a part d’aquestes. Incloent Encamp, on el pacte entre PS i SDP amb Agrupament Encampadà, dificulta molt les opcions de Concòrdia per agrupar forces a la parròquia. Tot i això, la nova força política, que aspira a dur a terme un bon paper en les seves primeres eleccions, no descarta cap escenari i es mantindrà cauta abans d’anunciar les seves candidatures.

La formació té pendent la realització d’una assemblea per decidir, finalment, quines seran les seves candidatures i llistes per les pròximes eleccions del 2A. Aquesta assemblea, en teoria, hauria de tenir lloc avui, però donades les dificultats que estan tenint tots els partits polítics per conformar les seves candidatures, ja sigui per l’elecció dels candidats i/o per les parròquies a les quals es volen presentar, es podria posposar, 

Davant la cüestió de presentarse a més de tres parròquies, s’hi afegeixen rumors de caps de llista per Escaldes i la capital, a més de la mateixa candidatura nacional.  Hi hauria la posibilitat que s’escolleixi Ramon Tena  a la candidatura escaldenca, a més de  la bona posició de Martí Alay per la candidatura d’Andorra la Vella. Mentrestant, la llista de Sant Julià de Lòria encara no hi ha un o una candidata que es perfili de forma més marcada per la llista laurediana. A la llista nacional que encapçalarà Cerni Escalé, podria afegir-s’hi Núria Segués  com a número dos per tal de buscar una tranversalitat que pugui aglutinar totes les visions de la formació. Per ara, tocarà esperar si l’assemblea  de Concòrdia decideix finalment el qui i l’on de les llistes.

D’altra banda, Acció, l’altra nova formació, va comunicar ahir el fitxatge de Noëlia Souque, especialista  en coneixament sobre la Unió Europea amb gran experiència internacional, com a número dos del partit polític. Al mateix temps, continuen treballant en la confecció de la candidatura nacional a més de les parròquies de la Massana, on es presenten en solitari, i d’Escaldes -Engordany, on afrontaran els comicis conjuntament amb Demòcrates per Andorra.

Marsol deixa entreveure que abandonarà el comú

La cònsol major d’Andorra la Vella va deixar entreveure que podria abandonar el comú per anar a les eleccions generals. D’aquesta manera, qüestionada pels mitjans de comunicació sobre si ha de ser el cònsol menor, David Astrié, qui ha d’agafar el seu relleu, va manifestar que «suposa que sí» que serà ell qui sigui cònsol  major fins al final del mandat.

«Si marxo definitivament, perquè igual dono la sorpresa i em quedo», va mencionar Marsol, i creu que ha de ser Astrié qui prengui les regnes del comú i va destacar que la «lògica» és que sigui ell l’escollit i va defensar que l’avala també l’experiència d’aquests anys. «Jo estic decidida», va manifestar Marsol sense desvetllar al 100% quina és la seva decisió, però va afegir que «fins dissabte o diumenge» hi ha temps per prendre una decisió definitiva. En aquest sentit, va manifestar que «no tot» depèn d’ella, ja que tot i ser «bastant autònoma i independent» forma part d’un partit i, per tant, entre «tots» s’ha d’acabar de parlar «i prendre les decisions que considerem més necessàries pel bé del país i del partit».

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT