PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Professors del Lycée fan vaga en suport a França

15 professors del centre no van anar a treballar durant el dia d’ahir

Per El Periòdic

La façana del Lycée Comte de Foix
La façana del Lycée Comte de Foix | Maricel Blanch

15 professors del Lycée Comte de Foix van fer ahir vaga, ja que a França se’n va convocar per la reforma de jubilació. Així doncs, a les escoles andorranes del país la vaga va tenir un seguiment del 20% al Lycée y un 9% a les altres escoles franceses, segons ha explicat la delegació de l’ensenyament francès ahir al matí.
Ahir a la tarda es va fer una concentració a les 18.00 h a la plaça The Cloud per protestar per aquest motiu. Cal destacar que l’executiu Emmanuel Macron va aprovar un augment de l’edat de jubilació de 62 anys a 64. No és la primera vaga que es fa per aquesta reforma, ja que el dia 31de gener d’aquest any  els docents francesos en van fer una altra. Tot i així, les classes al Lycée i a les escoles franceses no van afectar en res als centres educatius i es van mantenir les classes amb normalitat.
No es va determinar cap problema en carreteres franceses prop de la frontera amb Andorra i tampoc va tenir afectacions als transportistes, que van poder arribar al Principat sense problema. Les protestes al país veí sí van provocar ahir talls de circulació i arran d’això s’ha paralitzat els transports de carburants. Per una altra banda, els aeroports i les estacions de tren estan rebent cancel·lacions i el metre, els serveis de rodalies i els busos estan patint aturades .
Tot i així, la vaga a França no ha afectat la mobilitat a la frontera francoandorrana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT