PUBLICITAT

Les dues bones notícies

PEDRO CALVO H.
PERIODISTA

Els dos últims caps de setmana han portat a la família socialista millors notícies que en els dos últims anys, almenys. L'anterior va ser la Conferència Política, que va donar un bon impuls a la recuperació del partit en el seu conjunt. I aquest cap de setmana el consell extraordinari del PSC ha aclarit per a bé un problema que tenien enquistat en el molest planeta del sobiranisme català .

Pere Navarro i el seu equip han aconseguit una decisiva victòria davant els més proclius al coqueteig amb els independentistes, el que allibera en gran mesura al socialisme català d'una ambigüitat que els venia perjudicant molt a ells i també als seus companys del PSOE global. El socialisme ha vingut perdent molta influència i perspectives electorals a Catalunya i aquest pas que acaben de donar sens dubte els serà molt positiu per a la recuperació anhelada. Els creixents problemes interns i externs del PP –l'últim el gran desgast de la vaga de neteges a Madrid– cooperen a aquest nou clima socialista, el mateix que les últimes enquestes electorals .

L'enquesta de Metroscopia per a les europees llança un empat tècnic del PP i el PSOE, quan encara no podien notar-se els efectes del nou clima socialista que comento. Això vol dir que a partir d'ara mateix és molt probable que el PSOE comenci a desenganxar-se del seu etern rival en les preferències electorals dels espanyols, tenint a més sempre present la molt probable fórmula d'aliança amb l'altra esquerra, que ve sent assajada en els últims mesos a Andalusia i a Astúries .

No oblidi, a més, que els substancials baluards electorals del PP a Madrid i València (les dues comunitats autònomes i els dos ajuntaments de la capital) es donen per derrocats en multitud de sondejos gens sospitosos de partidisme adversari. El que passa és que el PSOE té acreditada una proclivitat excessiva a emporcar-la estúpida i irreflexivament quan millor li van les coses, a més de quan pitjor li van, i per això el seu repte és conjurar endavant aquesta espècie de maledicció que el persegueix. Ells veuran.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT