PUBLICITAT

Ara , retalls de llibertats

CARLOS CARNICERO

L'FMI ??i la Unió Europea exigeixen més retallades al sud d'Europa. L'amenaça és una volta de rosca a la reforma laboral entre altres mesures que consiederan d'estalvi. Però el Govern del PP té també altres prioritats. Modificar les lleis que regulen el dret de vaga, expressió i manifestació. I l'amenaça pendent de la reforma de la Llei d'Interrupció de l'embaràs .

És curiós. Se'ls ocorre limitar el dret de vaga just quan s'acaba de produir una victòria sindical davant d'un atropellament patronal. Em refereixo a la vaga dels treballadors de la neteja de Madrid. No van fer vaga per demanar un augment salarial, sinó per evitar una retallada dels seus ingressos proper al 50% i l'acomiadament de gairebé 1.300 treballadors. Ara, en aquests dies , la patronal del sector de bugaderies pretén que els que renten la roba bruta dels hospitals públics de Madrid redueixin el seu salari en un 50%.

No cal ser expert en dret laboral per intuir l'abús dels que contracten amb l'administració pública en unes condicions a la baixa sabent que hauran de esprémer els salaris fins a l'impossible per mantenir els seus beneficis. Però el Govern, en comptes de parlar d'un canvi legislatiu que faci impossible que els mileuristes vegin reduïdes les seves condicions a cin-centeuristes es fixen en una retallada de llibertats per frenar l'efecte de vagues legals, legítimes i justes.

És clamorós com els grans mitjans de comunicació han passat per sobre de la notícia que, contra el compromís adquirit, gairebé 40.000 milions dels diners concedits en forma de préstec per la Unió Europea per al rescat bancari, ho pagarem els espanyols amb els nostres impostos .

L'ofensiva conservadora del Govern a les lleis que afecten la seguretat i als drets fonamentals de vaga i manifestació es produirà quan el cas Gürtell porta noves notícies i la investigació dels delictes de Bárcenas apunten com mai a un finançament irregular i permanent del partit Popular.

El judici oral contra Bárcenas té sense dormir als dirigents del Partit Popular que fins i tot han tingut la insòlita pretensió que l'acusat no declari durant la celebració de la vista .

A menys d'un any de les primeres eleccions, les europees, el desgast del Govern està lluny d'haver passat l'equador i encara poden passar moltes coses en la mesura que els partits d'oposició i els moviments ciutadans s'emprin a fons amb les seves protestes. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT