PUBLICITAT

El que esperem al 2014

FERANANDO BLANCO

Acabant el 2013 toca, com cada any, llegir el que els experts en Social Media consideren prediccions sobre el que passarà amb les xarxes socials i el màrqueting en línia. Aquesta vegada em limito a comentar l'article publicat per Jayson DeMers per la revista Forbes, en què destaca set aspectes principals. En principi diu que la inversió en Social Media es convertirà en una necessitat per a les empreses, ja que s'adonaran de la importància d'estar present a la xarxa i de desenvolupar una adequada estratègia. Això faria que deixessin de delegar aquestes tasques a membres de la seva pròpia companyia i passin a contractar professionals o agències especialitzades en el Social Media, cosa que dubto si no està lligada a resultats concrets.

També que Google Plus guanyarà més importància, tot i que Facebook continuarà liderant el rànquing d'usuaris actius. Aquí a Andorra sense dubtes creixerà, principalment per la penetració del programa Google Business Photo que porta endavant ACTUA. La imatge serà la reina, pel fet que els continguts acompanyats de fotografies guanyen importància i repercussió entre els usuaris i el format micro -vídeo de pocs segons, propi de Twitter Vaig venir i Instagram Vídeo, guanyarà en rellevància. Em pregunto de totes maneres fins a quin punt és comercial i no un hype un vídeo de 6 segons, fet amb un mòbil.

Diu l'article que també Foursquare podria tenir problemes de creixement per haver-hi alternatives amb geoposicionament pròpi i integrat, que fan que les aplicacions exclusives com Foursquare deixin de ser necessàries.Pronostica també el ressorgiment de MySpace, cosa que em resulta impossible de creure almenys en aquesta part del món, sobretot per la forta cobertura i integració que tenim a Europa d'Spotify. També que durant el 2014 LinkedIn continuarà sent la xarxa social líder entre els professionals, encara que cada vegada més Facebook s'utilitzi per recerques dins el sector de la imatge, el disseny o la comunicació.

Finalment DeMers anticipa una forta adaptació de les xarxes socials als dispositius mòbils i tablet en la seva versió app. En el fons res de nou. La pràctica demostra que independentment que les xarxes socials són només un mitjà més, si no es busca la rendibilitat aquestes accions no serveixen per a molt més que branding, i això és una cosa que les empreses han de saber per endavant. Em queda només desitjar-vos bones festes i ens veiem el 2014.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT