PUBLICITAT

Nova llei de l'avortament?

FABIOLA SOFÍA MASEGOSA
[email protected]

Què està passant pel cap d'alguns dels polítics espanyols? Per què caminem en sentit invers al de mantenir els drets de la dona?

La nova llei de l'avortament, promoguda pel Partit Popular, viola de manera clara els drets d'aquesta imposant-li una maternitat moltes vegades indesitjada i molt dolorosa.

Clar que moltes d'elles podran evitar-la pagant, encara que moltes vegades arriscant la seva pròpia vida en clíniques clandestines que no posseeixen els més mínims requisits d'higiene i professionalitat.

Amb la meva opinió no pretenc posicionar-me a favor de l'avortament com a dona, sinó defensar el més gran dels drets humans, la llibertat d'elecció de les persones.

Aquesta llei representa, sense cap mena de dubte, un retrocés en matèria de drets de la dona, i, a més, augmenta les diferències de caràcter social i econòmic que existeixen entre les dones sense recursos i les que tenen un major poder adquisitiu.

A més, aquesta nova llei de l'avortament contemplarà només dos supòsits: el risc per a la salut de la dona i la violació.

I jo em pregunto: «On queden els problemes de malformació del fetus? És millor obligar una dona a tenir el seu fill perquè després quedi abandonat en un centre?»

Els defensors del que ells creuen la veritat suprema han de tenir la resposta adequada.

Des de l'any 2010 l'avortament era considerat com un dret lliure de la dona durant les primeres catorze setmanes d'embaràs i la seva despenalització ja va tenir lloc al 1985.

Ara amb aquesta llei Espanya es posa a la cua d'Europa pel que fa al respecte dels drets de la dona. Jo només espero que la situació se solucioni amb el menor patiment possible per a les dues parts realment implicades: les dones i els nens als quals aquesta llei pretén protegir.

Perquè és molt fàcil opinar des de fora sense tenir en compte els problemes que es poden derivar d'aquesta protecció d'un fetus que encara no a nascut.

L'abandonament per part d'una mare pot ser, segons el meu parer, molt més dolorós i insuperable per a una persona.

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT