PUBLICITAT

Cap d’any o nit d’ira a França

  • Per Glòria Gurdó
 

Més de mil vehicles van ser incendiats a França durant la nit de cap d’any, segons un balanç fet públic pel ministre d’Interior, Manuel Valls, i que reflecteix un descens del 10,6% respecte als 1. 143 que es van cremar la nit de fi d’any del 2013. En concret, Valls va xifrar en 1.067 els vehicles que van cremar entre les sis de la tarda del 31 de desembre i les sis del matí de l’1 de gener. El Govern francès pren com a base les dades aportades en les últimes hores per les diferents prefectures.
Per al ministre, que va comparèixer davant els mitjans, es tracta de «resultats positius» que inviten a l’optimisme, segons informa el periòdic Le Figaro. La nit va concloure amb 322 detencions dels quals 217 van implicar la imputació de càrrecs. El ministre també va informar que cinc membres de les forces de seguretat van resultar ferits.
A aquest balanç també cal afegir-ne encara un altre de més dramàtic, la mort de tres homes a ganivetades, per raons més absurdes les unes que les altres. Un jove de 20 anys per defensar una noia a qui un grup de joves volia prendre la bossa de mà, un altre de 30 anys a conseqüència d’una baralla i per últim, un home de 45 anys per voler posar pau entre un grup de joves que també es barallaven. Tot això denota el malestar dels francesos i també la ira que encara regna entre les classes més desafavorides i les comunitats marginades d’una societat que es vol el bressol dels drets de l’home i és detentora d’una divisa –llibertat, igualtat i fraternitat– que fa creure que hi ha lloc i oportunitats per a tothom. És una llàstima que l’enuig no cessi perquè seria senyal de que les coses van millor per a tots. 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT