PUBLICITAT

Hores extres per als reis

FRANCISCO MURO DE ÍSCAR

Ho sento, heu acabat el vostre treball amb èxit, com tots els anys i heu deixat alegria en milions de llars, especialment entre la gent menuda. Però no només veniu per als petits. El dia en què la gent gran perdem l’esperança en aquesta nit de misteri, l’ansietat per comprovar si heu vingut o no, per veure la cara dels nens, la seva sorpresa , els seus crits ... segurament ho haurem perdut tot. Espero que no passi mai. Però us deia que ho sento, perquè aquest any, si no ho heu fet ja –com sou Mags , potser ho heu arreglat sense que ningú us ho demani– heu de fer hores extres. Al gener, al febrer, al març... fins al gener de l’any que ve. Heu de portar-nos alguna cosa perquè aquest país cregui en ell mateix, i es posi a treballar colze a colze , sense partidismes, per sortir de veritat de la crisi.
Heu d’aconseguir –potser necessiteu molt més d’un any per això– que els polítics, siguin del color que siguin, posin a les persones com a objectiu de la política en lloc d’ells mateixos. Els hem triat perquè governin per als ciutadans, però sembla que ho obliden en arribar al poder. Heu de fer alguna cosa perquè aquests polítics que ens governen demostrin que la seva primera prioritat, el principal objectiu de les seves polítiques és crear ocupació, crèdits als emprenedors que estan disposats a jugar-s’ho tot a una carta i donar suport a les iniciatives que puguin treure de les llistes de la desocupació a més de cinc milions de ciutadans sense esperança. El millor regal per a qualsevol, és una feina.
Heu de gravar a foc en la consciència dels polítics que l’educació , la sanitat i la justícia són drets de tots els ciutadans i que no es poden posar barreres per al seu accés ni per falta de mitjans ni per la seva condició d’estrangers en situació irregular.
Segurament cal seguir retallant, però l’educació és el futur de tots, la salut un requisit irrenunciable i l’accés a la justícia, l’última garantia per defensar els drets. Estimats Reis Mags, doneu-nos suport per construir un projecte de vida solidari i just per a la humanitat, on no hi hagi ciutadans de segona , de tercera ... o de regional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT