PUBLICITAT

AND Vs NYC: homofòbia?

ONA VICENTE

En Neil Patrick Harris, el meu actor preferit (Como Conocí a vuestra madre) s'ha cassat recentment amb el seu promès, en David Burtka, amb el que porta deu anys. Això em porta a reflexionar sobre les diferents maneres que els homosexuals estan vistos a Andorra i a Nova York. A Andorra, entre les noies de la meva edat, els homosexuals son objecte de idealització, son com unicorns: moltes noies volen un amic homosexual com el qui vol una joguina, per «anar de compres» o per «donar-me consells sobre nois», com si no fossin res més que consellers. Amb els nois, això canvia, a Andorra en general, la homosexualitat és un gran tabú i en alguns casos, la paraula gai, o homosexual es una paraulota. Això a Nova York no passa. Aquí la comunitat homosexual està molt integrada. Hi ha tanta gent en aquesta ciutat: immigrants, residents, turistes, homosexuals, transsexuals, rics, pobres... que tot es barreja i la homosexualitat es veu com una característica més, és natural. Està clar que sempre hi hauran unes certes persones que segueixen ancorats al passat i no accepten als homosexuals com a iguals: «No vagis a veure Hedwig & The Angry Inch, (musical de Broadway on estava en Neil Patrick Harris com a protagonista) el Neil Patrick Harris és gai i el show va de transsexuals. És molt estrany, no crec que triomfi», em va dir una persona del món de les arts a Nova York.

El fet de que el musical ha recaptat cinc-cent mil dòlars a la taquilla en cinc mesos que porta obert, parla per si sol. La condició sexual de un individu no canvia el fet de que sigui una bona persona o un gran professional.

Els prejudicis que queden encara contra la homosexualitat s'han d'acabar permanentment, la homosexualitat és una característica qualsevol: jo sóc alta, tinc els ulls marrons, sóc una estudiant de teatre musical, sóc heterosexual i tinc el cabell castany; ell és baixet, té els ulls verds, és immigrant, és homosexual i ve d'una bona família. Per acabar i citant a Lady Gaga (perdoneu-me la referència pop): «No importa si ets gai, hetero, bisexual, lesbiana o transsexual, perquè tots hem nascut perfectes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT