PUBLICITAT

Benvingut, senyor Margallo

Som un poble educat, sense cap dubte i no neguem la benvinguda a tot aquell que vol visitar les nostres contrades, es digui Montoro, Margallo , Forcades  o Mas. Però de vegades lamento ser-ho i entro en crisi existencial per la meva bicefàlia. La meva diplomàcia comença a estar hipertrofiada de tant reutilitzar-la.
 
Les jornades empresarials del Pirineu tenen l’aparença de ser la festa de final de curs de tots ells. Ja sabeu confeti, tirolina, gastronomia, acabar d’enllestir pactes de negoci, encaixades de mans davant dels mitjans i darrere d’ells, somriures, corbates i tacons i de ben segur que almax a dojo. I és que som un poble educat i no neguem el bon dia a ningú i menys en els negocis que no tenen ni pare ni mare ni ideologia que valgui.
 
I és que el Pirineu és zona de pas de refugiats i fugitius d’una o d’una altra guerra, han deixat empremta amb la manera de fer de la gent d’aquí dalt gràcies a la seva orografia. Pràctics sense pàtries, apolítics, cautelosos i educats, hipòcrites. Tot per tal de sobreviure. Un espai ideal per posar en la mateixa taula al senyor Montoro i la senyora Forcades, de certa estridència la imatge, sí, però en convivència. I és que no som més que un territori de ni carn ni peix, indefinit en si mateix i, per tant, organitzar la festa ens és relativament fàcil.
 
El capital mana, aquestes alçades sembla que el missatge comença a estar més que clar. I en base d’això hem de començar a repensar el valor real que tenen o no els nostres vots. La nebulosa en què ens trobem impedeix veure amb claredat si cal de veritat donar la benvinguda als que realment semblen gestionar les lleis a través dels seus interlocutors polítics. Només cal observar els canvis de legislació de la comunitat Europea en drets laborals per entendre on es cuina realment la realitat del dia a dia de tots. 
 
Sort que nosaltres som gent pràctica al Pirineu i estem preparats per aquest nou cicle. I si cal donar la benvinguda apretant el cul quan veus al senyor Montoro, endavant. Traga l’orgull i justifica’t com vulguis. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT