PUBLICITAT

Contra el sistema sanitari

Si es descontextualitza la conversa entre Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz, es podria pensar que s’està davant de dos radicals que intenten atemptar contra la ciutadania. No tindries cap dubte de trucar als Mossos i denunciar-ho, si no fos per què un és ministre d’Interior i l’altre individu cap Antifrau de Catalunya. L’afirmació de destrossar un sistema sanitari a través de l’ofec econòmic és l’agressió contra la ciutadania més sibil·lina del darrer segle, denunciable al comitè de drets humans de l’ONU.
Crec recordar que en algun moment De Alfonso apel·la a la humanitat de Fernández Díaz al recordar-li que té família. Aquest moment de covardia ens dóna la idea inequívoca que sap que el que fa és suficientment fraudulent com per témer un càstig; tant és així que el ministre invoca tots els poders que el poble espanyol li va atorgar per esborrar les seves petjades. Una prova més que demostra la intenció de fer quelcom delictiu. Estem davant d’una organització criminal o d’un grup polític?
Doncs bé; els hi comunico que davant d’aquest terrorisme d’Estat i del seu intent d’acabar amb el sistema sanitari català, han fracassat. Durant els darrers vuit anys hem patit les retallades usuaris i treballadors, famílies catalanes com la del senyor De Alfonso han estat ateses amb el millors somriures. Limitats, sí, però intentant cobrir les necessitats del malalt. Hem tingut l’oportunitat de reinventar-nos com a sistema i fins i tot alguns hospitals han sigut capaços no sols de mantenir la seva excel·lència, sinó d’avançar en tècniques i descobriments.
Com a col·lectiu hem hagut de descobrir què és la misèria laboral. Hem viscut la competència per no ser acomiadats. Els hi comunico que això ens ha fet replantejar els límits morals de cadascú i engrandir la nostra humanitat.
I finalment; n’estic convençuda de que si cap dels dos o les seves famílies entressin per les portes de algun hospital català serien atesos amb la major professionalitat, cuidant-los tal i com ho hem fet durant aquests anys de la ciutadania catalana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT