PUBLICITAT

Centre de Salut Mental del SAAS i Autea, fent camí junts

Des de la fundació de l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra, l’any 2005, s’ha treballat conjuntament amb el Centre de Salut Mental del SAAS per millorar l’atenció a les persones amb TEA. I així, professionals com la psicòloga Sílvia Pascal, referent en el trastorn durant molts anys al país, a qui sortosament s’han anat afegint altres professionals especialitzats, ens han escoltat sempre.

El Centre de Salut mental del SAAS ha evolucionat molt i ha anat desenvolupant serveis cada cop més especialitzats. Respecte al trastorn de l’espectre de l’autisme, tenim pocs però bons professionals que estan fent una bona feina. Un dels programes que està donant bons resultats és el de detecció i atenció al TEA, en el qual es treballa de forma coordinada amb altres metges especialistes, el servei de salut escolar, escoles bressol, pediatres, centres de salut, Conava, altres professionals que treballen amb nens de 0-6 anys, programa Impuls i amb Autea. Tinguem en compte que una derivació per sospita d’un possible TEA d’un fill o filla és viscut amb molta angoixa i neguit, per part de les famílies.

Des de l’associació volem reconèixer el treball desenvolupat per la Dra. Garcia Parés al capdavant del Centre i al seu equip i volem agrair la bona predisposició que han mostrat en tot moment amb l’actual junta de l’associació.

Aquesta bona sintonia entre el Centre de Salut Mental del SAAS i Autea és fruit del coneixement i respecte mutu, i d’entendre que és sumant esforços, experiències i coneixement quan s’aconsegueix avançar i ser més eficaços.

Conjuntament, hem organitzat reunions encaminades a millorar aspectes relacionats amb la vida de les persones amb TEA i la de les seves famílies; hem validat les formacions o els ponents més adients per garantir sempre el rigor i l’evidència científica en tot el que es fa des de l’associació, i compartim publicacions i articles d’interès.

Crec que és així com es teixeixen relacions de confiança que permeten treballar de forma més efectiva pel nostre col·lectiu. Perquè no es pot donar l’esquena a les associacions que treballem en l’àmbit social, a altres entitats o professionals, com fan alguns. En els darrers anys el nostre país està fent un esforç dedicant recursos econòmics i humans, per a garantir drets i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o condicions diferents. Hem d’aconseguir que les institucions especialitzades en discapacitats o condicions diferents s’obrin i sumin; comparteixin i escoltin. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT