PUBLICITAT

Els jocs dels Petits Estats, els jocs de tots

Esport és sinònim de cohesió social i inclusió. Estem a poc menys d’un any i mig per a la celebració de la XIX edició dels Jocs dels Petits Estats d’Europa, que aquesta vegada acollirem al nostre país, i la voluntat del Govern és impregnar dels valors de l’esport l’edició que celebrarem a Andorra el 2021. Els passos previs per preparar al certamen ja han començat amb la presentació del logotip oficial i fa poc menys d’una setmana que hem fet pública la mascota que ens acompanyarà durant la celebració dels jocs. Ambdues accions s’han dut a terme amb l’objectiu de fer visible la singularitat d’Andorra i per projectar els valors de l’esport. 

El logotip representa un peveter colorit que busca transmetre un missatge positiu i dinàmic per mostrar l’obertura i la modernitat del país, mitjançant la representació de les set parròquies. D’aquesta manera, s’incorporen tant els colors de la bandera d’Andorra com els olímpics i pretén ser un símbol d’unió i de suma. Per la seva part, la mascota s’inspira en la metodologia de construcció arrelada al país com és la pedra seca i que evoca valors com la duresa, la perseverança i la força pròpia dels esportistes en combinació amb la seva agilitat, rapidesa i destresa, elements essencials dels valors de l’esport. 

Ara volem implicar els alumnes del país perquè puguin escollir el nom de la mascota, amb la voluntat d’implicar a la ciutadania el màxim possible. És precisament en aquesta línia de treball que estem segurs que els voluntaris tornar a esdevenir un eix vertebrador dels jocs. Amb aquesta figura busquem que tota la ciutadania es pugui impregnar dels valors de l’esport com són la dedicació, la passió, la capacitat de treball, el sentiment d’equip, la solidaritat i la capacitat d’estendre la mà a companys i rivals.

A més, els voluntaris també ens podran ajudar a fer arribar a tothom un sentiment de pertinença, d’exemple de compromís, dedicació i respecte cap al nostre país. Els jocs ens brinden una oportunitat única de continuar construint la marca Andorra i demostrar les grans capacitats i atractius que té el nostre país. 

Perquè l’organització de la XIX edició dels Jocs dels Petits Estats d’Europa sigui tot un èxit cal unir tots els esforços possibles. Quan diversos organismes treballem plegats pel benefici del país, tots hi sortim guanyant. És cert que les institucions en surten beneficiades, però sobretot, els grans afavorits són els ciutadans, els treballadors i els empresaris del sector turístic. És la tercera vegada que el nostre país acull aquest esdeveniment, però la il·lusió i les ganes segueixen intactes com el primer dia. N’estic convençut que l’experiència viscuda en les darreres cites ens servirà per aprendre i poder mostrar arreu les virtuts i especificitats d’Andorra en un moment d’obertura internacional tant a nivell polític com econòmic. Així mateix, la cita també ens permetrà continuar teixint sinergies i complicitats amb els petits estats del nostre entorn.

Per últim, tenim clar que la sostenibilitat també ha de ser un dels pilars fonamentals dels jocs. Andorra és un país compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i capdavanter en el compliment dels compromisos internacionals i per això ha adoptat dins de les seves polítiques públiques els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.
En aquesta direcció és molt important que esdeveniments de grans dimensions i especialment aquells que tenen una estreta vinculació amb l’entorn natural es desenvolupin de la manera més sostenible possible. L’objectiu és atorgar protagonisme a l’entorn natural i mitigar l’impacte sobre el mateix. Per això, els Jocs dels Petits Estats d’Europa 2021 han de treballar seguint criteris de sostenibilitat i de respecte al medi ambient.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT