PUBLICITAT

Nens a casa

Davant la suspensió dels col·legis i altres llocs d’atenció i cura dels infants, he decidit dedicar el meu article a comentar activitats que sí que es poden realitzar a casa amb els nens. Però, abans he de recordar a moltes persones amb tristesa que, per descomptat, una d’elles no és sortir als parcs o berenadors en grup com si s’estigués de vacances. No estem de vacances. Estem dins d’un pla d’alerta davant un enemic invisible. Hem d’intentar aturar-ho al més aviat possible.

En segon lloc, cal assenyalar que encara que fins ara moltes vegades els petits s’han quedat a la cura dels avis, en aquest cas no és adequat, ja que la gent gran són el col·lectiu més vulnerable i caldria evitar aquesta situació al màxim.

Per romandre amb els nens a casa, sobretot cal no perdre del tot la rutina. Així les activitats s’han de realitzar mitjançant un horari, encara que una mica més flexible, en què no quedin excloses les activitats educatives. Recordeu-vos de revisar si els vostres fills tenen deures per a aquests dies o classes telemàtiques. I intentar que no estiguin sempre davant de la tele o d’un ordinador.

Així, al matí, després de l’esmorzar, podem dedicar uns minuts a fer estiraments o exercicis de ioga amb ells. Mantenir la salut física i alhora relaxar-se és fonamental per als nens.

Ara, és una ocasió ineludible per jugar més, cosa que alguns nens no fan ni tan sols el cap de setmana. Una opció molt entretinguda són els jocs de taula, des del parxís, el mikado o les cartes fins als jocs de rol molt més complexos. A més, podem utilitzar construccions de Lego que ens permeten recrear mons, o jocs en els quals poden interactuar tots els membres de la família com el d’endevinar paraules a través de la mímica.

També pot haver-hi algun moment familiar que ens porti bons records i sensacions. Un d’ells seria ordenar amb ells les fotos familiars. Segur que aquesta activitat agradarà als nens i a tota la família.

Una altra opció és realitzar algunes tasques domèstiques. A molts nens els encanta cuinar, a mi, per exemple m’encanta la cuina i cuinava molt quan era petita, així que es pot aprofitar l’ocasió per preparar amb ells algun dolç que es puguin menjar després. Se sentiran realitzats. També poden ajudar a muntar la taula, rentar els plats, cuidar les plantes, banyar el gos, fer una neteja a fons de la seva cambra que no és el mateix que ordenar-la. Totes aquestes activitats a més d’educatives són relaxants.

Finalment, tenim les activitats manuals i artístiques: pintura, plastilina, etc. Ells han de triar la que més s’adeqüi al seu gust i habilitats. Però sobretot cal recordar que no és bo deixar-los tirats al sofà xatejant o veient la tele tot el dia. Això no és bo ni per al seu desenvolupament, ni per al bon funcionament del seu cervell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT