PUBLICITAT

Gaudint del Carnaval

Un any més el Carnaval ha començat amb la penjada de Sa Majestat el Carnestoltes que aquest any a Ordino també s’ha recuperat, ja que no es feia des del 1997, recuperant-se així una tradició festiva més d’aquesta parròquia. Jo no vaig anar a Ordino, sinó a la penjada que van realitzar conjuntament Andorra la Vella i Escaldes-Engordany que en aquesta ocasió es va realitzar divendres passat a la plaça Coprínceps d’Escaldes, mentre que el judici i la cremada es van realitzar dissabte passat a la plaça Guillemó d’Andorra la Vella.

A la penjada del Carnestoltes el grup de teatre Making Off va fer una representació d’un escamot de polítics renegats i armats el qual, amb música i ball com acompanyament, va oferir una crítica a través de la sàtira, potser massa complicada perquè la comprenguessin els més petits, però molt divertida, sobre diversos aspectes de l’actualitat: la pandèmia, el temps de confinament, el passaport covid, el telefèric de Carroi, les relacions entre ambdues parròquies...

Després va haver-hi una actuació de l’Esbart Santa Anna que va executar unes danses carnavelesques, acabant l’acte amb la penjada a l’avinguda Meritxell de Sa Majestat el Carnestoltes.

El diumenge vaig anar a Sant Julià a veure les comparses i a menjar botifarra blanca i negra. Aquest any estava força calenta i molt bona, encara que com a migdia vaig menjar cocido gallec, no tenia gaire gana. La plaça de la Germandat estava molt animada, no es deixava de llançar confeti, fins i tot després de la tamborada els bruixots i els porrers van començar a ballar una conga en què van participar molts membres de les diferents comparses i públic assistent. La veritat és que aquesta pandèmia tenia tota la gent amb molta falta de diversió i es nota en la participació que estan tenint tots els actes del Carnaval que ara més que mai ha estat veritablement per a molts; un temps de disbauxa.

Dilluns de Carnaval vaig anar a veure la farsa dels Contrabandistes de la parròquia d’Ordino i per acabar, dimarts, vaig assistir per primera vegada a l’Operació del Carnestoltes que ja era hora de que hi anés.

Als contrabandistes a través de la sàtira s’ha parlat sobre la taxa de la tinència de gossos, de l’actitud dels consellers a l’hora d’anar a comissions, les construccions d’alt standing que s’estan fent a Ordino i també es va convidar els companys d’Encamp a unir-se a la gresca. Una petita picada d’ullet als desacords que han tingut aquestes dues parròquies a causa de la representació d’aquesta farsa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT