PUBLICITAT

Assetjament escolar

El dilluns 2 de maig va ser el Dia mundial per a la prevenció del bullyng i m’agradaria compartir amb els lectors quatre claus per anticipar-se a l’assetjament escolar. 

Primera: entendre. Veure a través dels nostres fills, ja que només posant-nos en la seva pell comprendrem coses impensables per a un adult. Per a això, és molt important comunicar-nos amb ells, consultar-los i convidar-los a participar en tot el que afecti la família. 

Segona: connectar. Connectar amb ells de forma natural. Participar de la seva realitat com espectadors, observant i jugant un paper tan actiu com ells considerin, entrant fins on ens convidin. Al final és qüestió d’empatitzar, de tractar-los amb la mateixa dignitat que un adult i sobretot, de respectar-los. 

Tercera clau: prevenir. Prevenir i estar pendent de les senyals, saber detectar-les. Això requereix consultar especialistes i informar-se. 

Quarta: actuar. Actuar sense pressa, però sense pausa; sense alarmar-se, però buscant solucions eficaces. I, sobretot, posant-nos en mans de professionals i persones expertes en la matèria, començant pel professorat i el personal del col·legi. 

L’assetjament comença entre dues persones i les seves conseqüències es van estenent fins a arribar a tota la comunitat. La participació dels mateixos estudiants en la resolució d’aquesta problemàtica és imprescindible, ja que per a frenar l’abús, cada vegada són més els qui consideren que la unió entre companys és la mesura més efectiva. Totes i tots hem de ser part de la solució. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT