PUBLICITAT

El benestar digital dels adolescents

L’any passat vam publicar, gràcies a la col·laboració del Ministeri d’Educació, el primer estudi fet a Andorra sobre l’impacte de la tecnologia en els adolescents. 

Un de cada tres dedica més de cinc hores al dia a connectar-se a Internet i les xarxes socials, un percentatge que s’enfila fins al 48% el cap de setmana. El 66% ha acceptat alguna vegada persones que no coneixien en una xarxa social i el 30% ha arribat fins i tot a quedar físicament amb elles alguna vegada. Un de cada quatre té discussions cada setmana a casa de l’ús del mòbil o les TRIC i un 41% informa que els seus pares acostumen a utilitzar el mòbil durant els àpats. La meitat dels adolescents que juga habitualment, ho fa a videojocs no recomanats per a menors (identificats com a PEGI18), encara que solament un de cada cinc progenitors es fixa en l’indicador esmentat o hi posa alguna mena d’impediment. El percentatge d’adolescents que han apostat o jugat diners en línia alguna vegada a la vida és del 45%. El 2% ho fa almenys una vegada al mes. Solament el 5% dels adolescents enquestats diu que pateix assetjament escolar i el 3%, ciberassetjament. No obstant això, el 31% i el 13%, respectivament, revelen haver-ne patit en algun moment de la seva vida.

La tecnologia és molt present en la vida d’aquests joves i ho fa des de diferents àrees: l’educativa, la social, la familiar, l’esportiva, etc… per tant, és molt important entendre, que tot allò que fem a partir d’ara per promoure un ús responsable de la tecnologia s’ha de realitzar de manera conjunta i cooperativa. No hi ha un únic responsable ni un únic interlocutor vàlid. El canvi real i positiu esdevindrà de la unió i la coordinació de tots aquells que participem en la vida dels adolescents i que promouen el seu benestar i sobretot amb la participació activa dels infants i joves.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT