PUBLICITAT

Declaracions sòlides a l’entorn del delicat ‘cas BPA’

El cap de Govern, Toni Martí, està convençut que la crisi de BPA se solucionarà abans del 10 de març, data en què es compleix un any de l’esclat de tot aquest afer que ha esquitxat el sistema financer i la imatge del país. El cap de l’Executiu va fer ahir unes declaracions mostrant-se ferm en aquesta afirmació i assegura que amb aquesta finalitat es va aprovar la Llei de resolució d’entitats bancàries. «La solució està encarrilada», insisteix, i opina que els clients podran recuperar els seus dipòsits abans del 10 de març. Tot i això, considera que qui ho ha de concretar és l’AREB. Les manifestacions del líder polític injecten optimisme en un afer que està generant molta preocupació i que té unes conseqüències que encara no han estat  quantificades.
El problema d’aquestes declaracions és que no deixen de ser una mera declaració d’intencions ja que no se sustenten en altres arguments. S’ha de suposar que Martí disposa d’informacions que no tenen els consellers ni els ciutadans, i que per tant està en condicions de fer determinades manifestacions amb el convenciment de no equivocar-se.
La desconfiança rau que en altres ocasions sí que s’ha pogut constatar, malauradament, que el resultat final no ha estat el que s’havia anunciat. No s’ha de dubtar de la voluntat de l’Executiu ni del cap de Govern de tancar aquest afer de la manera més positiva possible i en defensa dels interessos dels clients, treballadors i del sistema financer, però en un tema tan delicat i que depèn de tants factors no es pot fer balanç fins que es tenen els resultats definitius.
Fins ara tot el que té a veure amb l’afer BPA ha estat envoltat d’una teranyina informativa que en molts casos no ha fet més que fomentar l’especulació i els rumors interessats, a més de generar malestar. Per això seria d’agrair que, fins allà on no sigui perjudicial, es donin explicacions consistents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT