PUBLICITAT

La transparència amb la gestió de diners públics

El darrer informe del Tribunal de Comptes constata irregularitats de diferents administracions en forma de pagaments injustificats o de contractacions sense base legal, però a banda de fer la seva feina, el Tribunal no té poder sancionador i tot queda pràcticament en mans de la fiscalia, que pot optar per denunciar les presumptes pràctiques financeres il·legals.
De l’informe de l’any passat l’organisme ressalta la presència d’eventuals sense respectar la llei, contractacions dubtoses o despeses sense justificar. Són massa irregularitats les que surten a la llum, la majoria per una gestió viciada que s’arrossega de fa anys, que ara topa amb la feina del Tribunal de Comptes, que fins i tot ha hagut d’avisar l’INAF perquè no va entregar la informació sol·licitada en el termini preestablert i, per tant, l’òrgan fiscalitzador no ha pogut fer el control dels comptes. L’afer és seriós perquè quan es parla de diners públics la rigorositat hauria de ser màxima i la transparència hauria d’estar per sobre de trot.
Ahir durant la sessió de control al Govern el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, i el cap de Govern, Toni Martí, van informar que s’ha obert un expedient informatiu al SAAS que pot derivar en un expedient sancionador i que fins i tot s’ha posat l’assumpte en mans dels serveis jurídics del Govern per veure si se’n poden derivar responsabilitats. Martí va compartir la preocupació del PS pel funcionament del SAAS i va afegir que no està satisfet en com s’està gestionant el SAAS, que està en el punt de mira del Tribunal de Comptes.
Tots aquests dubtes que l’organisme ha posat de relleu en la seva memòria de l’any passat generen preocupació i obliguen a fer una reflexió de com s’ha d’actuar quan el Tribunal de Comptes apunta cap a una administració en concret.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT