PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’equip nacional es manté amb els mateixos cinc corredors

Prieto i els germans Teixidó i Casal repeteixen, amb Europeus i World Series com a fites més importants

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els cinc intengrants de l’equip nacional en la presentació a la seu de MoraBanc.
Els cinc intengrants de l’equip nacional en la presentació a la seu de MoraBanc. | Lluís Prieto
Sense moviments a l’equip de curses de muntanya. El conjunt seguirà integrat pels mateixos cinc components de la temporada passada: Xavier i Ferran Teixidó, Marc i Òscar Casal, i Euan Prieto. Els Campionats d’Europa i les World Series seran les cites més destacades que tenen al llarg del calendari. Com en anys anteriors, en aquesta ocasió tampoc està integrada cap fèmina.
 
Al capdavant de l’equip continua Carles Font com a seleccionador. Els andorrans competiran en varis calendaris. Els germans Teixidó i Prieto estaran centrats en les curses verticals, mentre que els Casal en les Sky. Els objectius de la temporada se centren en les competicions més destacades, amb la fita de com a mínim repetir el que es va aconseguir el 2014. «Fent el mateix que l’any passat, amb grans resultats com els que vam fer, estaríem més que satisfets», assegura Carlos Ferrari, director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM).
El 26 de juny afrontaran els Campionats d’Europa vertical, a Chamonix (França), on hi seran els Teixidó i Prieto, més dos corredors més que seran seleccionats pels resultats que obtinguin fins aquella data. En aquesta prova «l’objectiu és entrar entre els 10 primers. És ambiciós, però seria una fita impressionat», assegura en Ferran. En les World Series els que fan les verticals disputaran les proves de Face de Bellevarde (França), Dolomites (Itàlia), Tromso (Noruega), Lone Peak (Estats Units), Flagstaff (Estats Units) i Limone (Itàlia). En el calendari de les Sky estan les de Dolomites (Itàlia), Ti DoDoTrail (Illa Maurici), Lantau 2 Peaks (Xina) i Limone (Itàlia). Per a la clasificació general es tenen en compte els punts de tres proves i d’un campionat continental.
 
Com a novetat també es conforma un equip de joves amb Sergi Casabella, Arnau Soldevila, David Pérez, Hugo Llata, Marc Font i Jaume Planella, que competiran amb els sèniors a la Copa Catalana, amb la Vertical Quiri -ja disputada- , la Cara Amon i la Cabanera. «Volem crear una mica de lligam entre l’equip i els joves», una iniciaitva que «a finald e temporada valorarem per veure si podem anar a més en aquest tema».
 
Sense cap fèmina

El problema que té la FAM  amb corredores de categoria femenina ve de lluny. Des de la marxa anys enrera d’Stéphanie Jiménez que no hi ha cap noia a l’equip nacional.  «No en tenim. Les portes de la federació sempre estan obertes. Hi estem treballant», assegura Ferrari. Al país «n’hi ha que en practiquen, i les que hi ha són molt fortes, però la seva motivació és una altra i no estan per la competició». Aquesta és una circumstància que remarca que no només es produeix a Andorra, sinó que «a tot arreu hi ha poques» que es dediquen a les curses de muntanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT