PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Detingut un home per violar la seva filla menor d’edat

La Policia va detenir dimecres una persona per un presumpte delicte contra la llibertat sexual

Per EL PERIÒDIC

La Policia va detenir dimecres una persona com a presumpta autora d’un delicte contra la llibertat sexual. Tot i que el Cos de Policia no ha fet públic cap detall més del cas, el detingut seria un home que hauria abusat sexualment de la seva filla menor d’edat, d’entre 12 i 14 anys. La noia va confessar els fets a un familiar que, immediatament, va informar la Policia de l’agressió. El presumpte autor dels fets delictius va ser detingut a casa seva i posat a disposició judicial. Des d’ahir ja és al centre penitenciari de la Comella en presó preventiva fins que es jutgin els fets.

Segons diverses fonts, un familiar de la mare de la noia va detectar que estava molt angoixada, fins que la noia li va confessar els fets que havien tingut lloc aquell mateix dia. A més, la víctima va explicar que no era la primera vegada que patia una agressió sexual per part del seu pare.  Els progenitors de la noia estan separats i la violació hauria ocorregut en el domicili del pare.

Després que el familiar de la noia denunciés de seguida els fets a la Policia, els agents van localitzar i detenir l’home a casa seva. D’entrada, sembla que l’home hauria reconegut els fets, tot i que més tarda ja no va voler declarar. Ara està a la Comella sota disposició judicial.

CODI PENAL/ La legislació penal aplica el Conveni del Consell d’Europa sobre la protecció dels menors contra l’explotació i l’abús sexuals (2007), en vigor a Andorra des de l’agost del 2014. El títol setè del Codi Penal, dedicat als delictes contra la llibertat sexual, estableix, en l’article 147.1 que «qui realitza un comportament sexual amb una persona menor de catorze anys (...) ha de ser castigat amb pena de presó de tres mesos a tres anys» i, en l’article 147.2 que quan «el fet consisteixi en accés carnal per via vaginal, anal o oral o en introducció d’objectes o membres corporals per una de les dos primeres vies, ha de ser castigat amb pena de presó de tres a deu anys».

A més, «si l’autor conviu o és ascendent, descendent o germà de la víctima o és una persona que exerceix de fet o de dret autoritat familiar sobre ella, o si la víctima és especialment vulnerable per raó de la seva edat, malaltia o situació, la pena ha de ser de dos a set anys de presó en el supòsit de l’apartat primer (147.1) i de sis a quinze anys de presó en el de l’apartat segon (147.2)».

El Codi Penal també determina que en els delictes contra la llibertat sexual, «atenent les relacions entre el culpable i la víctima i la necessitat de protecció de la víctima o de tercers, el tribunal pot imposar la pena complementària de prohibició de contactar amb la víctima, fins a un màxim de dotze anys en cas de delicte major i de sis anys en cas de delicte menor».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT