Arcalís

Oliveras i Hinterreitner es proclamen campions d’Andorra en supergegant

Mireia Gutiérrez és la gran absència en la primera disciplina del Nacional 2016

A l’esquerra, el podi masculí del supergegant del Nacional i a la dreta el femení, ahir a Arcalís. | FAE
Ahir començaven els Campionats d’Andorra, que cada any acostuma a acomiadar la temporada d’hivern i en la qual hi ha aplegats tots els corredors internacionals medint-se entre sí per determinar els campions de cada disciplina. Aquest any l’escenari de competició és Vallnord, que ahir va començar amb el supergegant a Arcalís. Els primers a pujar al calaix més alt del podi han estat Marc Oliveras i Sissi Hinterreitner, en curses a les quals també hi havia representació francesa, espanyola i sueca.

Oliveras va obtenir la primera posició per mig segon, ja que un ràpid Kevin Courrieu va sorprendre malgrat tenir una puntuació FIS lluny de les més bones i va aconseguir la segona posició. Tercer va ser l’emergent Axel Esteve i el gran favorit, Joan Verdú no va acabar la primera baixada en una cursa que va aplegar 49 participants.

En fèmines, amb 25 corredores, hi havia la gran absència de Mireia Gutiérrez, que fa anys que des de la Copa del Món de Soldeu a finals de febrer, no toca aquesta disciplina des dels Nacionals del 2014. D’aquí que tingui uns desfasats 121,55 punts FIS. L’absència de la gran favorita la va aprofitar Sissi Hinterreitner, amb 67,55 punts en aquesta disciplina, per guanyar la cursa amb 66 centèsimes de marge respecte de l’espanyola Anna Días-Prieto i gairebé dos segons sobre la sueca Li Djurestaal. Mariona Raméntol, cinquena, acaba com la segona del Nacional i Marta Ribó, sisena, completa el podi mentre que una de les grans favorites, Sara Raméntol, no va poder acabar la primera mànega.

Avui continuen els Nacionals amb la disputa del gegant, de nou a l’estació d’Arcalís.