PUBLICITAT

Andorra la Vella

El perill de despreniment restringeix l’entrada als Serradells pel pàrquing

Part de les plaques del revestiment de la façana del complex són inestables, segons un informe

Per El Periòdic

Unes tanques prohibeixen l’accés a la plaça Coubertin.
Unes tanques prohibeixen l’accés a la plaça Coubertin. | Maricel Blanch
Un anàlisi sobre l’estructura del Centre Esportiu dels Serradells encaregat pel comú que el gestiona desvetlla imperfeccions importants que podrien arribar a ser motiu de despreniments. La inestabilitat de part de les plaques de la façana de l’edifici va provocar ahir la restricció de l’entrada dels usuaris únicament per la via de l’estacionament.
 
Un informe encarregat pel Comú d’Andorra la Vella, endinsat en la remodelació i millora d’unes instal·lacions que ja compten amb més de mig segle d’ençà la seva construcció, confirma que algunes plaques de revestiment de la façana del Centre Esportiu dels Serradells estan en una situació inestable. Per aquest motiu, es va acordar ampliar el perímetre de seguretat per al pas de les persones així com dels i vehicles. D’aquesta manera, l’accés al complex només es pot fer a través del seu aparcament, segons informa el mateix òrgan comunal a través d’un comunicat de premsa.
 
La corporació de la capital va fer pública la decisió després de determinar-ne la necessitat per prudència; l’aspecte visual de la façana del centre esportiu no ha canviat en relació a anys anteriors. 
 
Tancament per seguretat/ Les conclusions que es desprenen d’un nou informe encomanat per  la junta d’Andorra la Vella donen a conèixer el perill de despreniment de les plaques adherides a la façana dels Serradells, pel que fins que no es posi solució a aquesta inestabilitat i es pugui garantir la seguretat, no es permetrà l’accés a les persones i als vehicles a partir de la barrera d’arribada principal, que es troba situada al pujador que se situa entre l’entrada de l’aparcament i la plaça Pierre de Coubertin. Tot plegat fa que els usuaris dels Serradells hagin d’accedir-hi obligatòriament pel pàrquing. 
 
Entrada des del Rec de l’Obac/ D’altra banda, s’ha habilitat una via d’accés per a aquelles persones que es desplacin fins al centre esportiu a través del Rec de l’Obac. D’aquesta manera, podran accedir-hi vorejant la plaça i entrant pel vestíbul principal de la plaça Pierre de Coubertin. 
 
 Els estudis amb què s’ha decretat la inseguretat dels elements de la façana portaran a elaborar un pla integral que el la casa comuna ja tenia intenció de desenvolupar abans de conèixer el perill de l’estructura. Així, es projectaran una sèrie d’actuacions a realitzar a la façana del Centre Esportiu dels Serradells, el gruix del qual es durà a terme durant el 2017.
 
Amb tot, i fins que no es porti a terme aquest pla integral, l’entrada seguirà restringida. Les obres havien d’engegar-se enguany, però els informes encomanats van dictaminar que les millores que es volen realitzar a l’edifici de serveis públics serien més econòmiques su es realitxaven en una sola fase, en comptes de dues etapes, com es tenia previst. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT