PUBLICITAT

Els efectes sobre les empreses i els treballadors

La crisi sanitària es preveia que vindria acompanyada per una econòmica després de les mesures excepcionals que va imposar el Govern, amb un confinament total i l’aturada de l’activitat productiva del país. La majoria d’empreses van haver d’abaixar la persiana i tot i que algunes, amb restriccions, les han pogut tornar a apujar, encara són molts els negocis que no han pogut reprendre la seva activitat, que comporta que no puguin tenir ingressos, afectant de manera directa a la caixa de l’empresa i els treballadors.

L’Executiu anunciava ahir que són més de 10.000 assalariats els qui han vist les darreres setmanes com se’ls aplicava un ERTO o bé veien reduïda la seva jornada laboral. En les dues opcions el salari del treballador es veu minvat, una situació que agreuja la situació personal i familiar en l’àmbit econòmic. Aquesta xifra, però, des del Govern no hi ha la previsió que augmenti, sense seguir la tendència que s’ha produït fins el moment un cop es van aprovar les noves lleis. Fins ara la xifra no ha parat d’augmentar, però amb la reobertura de l’activitat econòmica a partir de l’inici del mes vinent des de l’Administració es valora que el nombre de sol·licituds disminueixi notablement.  

Un cop la situació es vagi normalitzant es podrà comprovar l’abast real del dany que ha deixat la pandèmia. En el sanitari es pot constatar a l’instant i les mesures de seguretat s’aniran allargant els pròxims mesos. Però en l’econòmic, fins al moment tot és una previsió i intuïció de com pot quedar tot, i no serà fins més endavant que es pugui realitzar una valoració més fiable, comprovant l’estat de les empreses del país i la seva capacitat per poder seguir tirant endavant la seva activitat. Amb la fi del desconfinament massiu es veurà la realitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT