Si no fos per la vermella

L’FC Andorra cau, amb Bover expulsat des del minut 19, tot i fer una segona part perfecta sotmetent al Saragossa

Per Pol Forcada Quevedo

Bover demana explicacions a l’àrbitre després de l’expulsió.
Bover demana explicacions a l’àrbitre després de l’expulsió. | @FCANDORRA

L’FC Andorra tenia ahir una oportunitat per tornar a sumar punts i refer-se de l’anterior desfeta, però tenint davant tot un Reial Saragossa era complicat. Així, els aragonesos es van imposar per la mínima (0-1), i sent un jugador més des del minut 19 quan Bover va veure la vermella directa.

Els tricolor van iniciar el duel amb una pilota llarga, mostrant que almenys durant els primers minuts no intentarien imposar el seu estil. Els locals van ser conservadors sense pressionar molt fort a dalt, i esperant errades dels contraris, que si van defensar molt amunt i van moure molt la pilota durant els primers parcials. Tot i això, la primera aproximació va ser dels del Principat, amb una internada de Leal per la banda dreta que va acabar amb una passada de fons a ningú.

Els homes de Sarabia, a partir dels 10 minuts, van començar a imposar a poc a poc el seu joc, però amb algunes errades causades per la pressió molt alta del Saragossa. Al minut 19 va arribar l’acció que marcaria el partit, quan Bover va marxar expulsat amb vermella directa després de tirar-se per una pilota juntament amb l’extricolor Aguado i donar-li un cop de peu a la cara. Amb aquest condicionant en contra, l’FC Andorra no es va venir a baix i va procurar mantenir el nivell, però els d’Escribá van saber aprofitar l’avantatge per recuperar la possessió.

Els aragonesos van començar a gaudir d’arribades que en un principi, gràcies a la defensa local, no imposaven cap perill. No va ser fins al minut 37 que Mollejo va marcar l’únic gol del matx després de rebre una centrada lateral, enlairar-se més que Molina i enviar l’esfèric al fons de la xarxa que defensava Martín. La diana va tocar els andorrans, que en els últims instants de la primera meitat no es van saber trobar ofensivament.

Dels extricolor, Marc Aguado disputa els 90 minuts, Germán Valera en juga 20, i Sinan Bakis no participa

La situació per a ells va canviar per complet en la segona part, començant-la amb molta circulació de la pilota i una jugada on Benito va caure dins l’àrea, però l’àrbitre no va considerar penal, acció que després va ratificar el VAR. De mica en mica es van anar trobant per protagonitzar molt bones actuacions defensives i en atac. Així, Leal va fer un primer avís amb un tir que va sortir fora.

Els visitants no aconseguien lligar jugades, ni tan sols passar la línia del mig camp tricolor, i s’anaven veient superats tot i ser un home més. Quan faltaven 20 minuts pel xiulet final, els del Principat ja tenien tancats els homes d’Escribá, gaudint d’ocasions que no van acabar de transformar per posar l’empat al marcador. En aquest sentit, els de Sarabia fregaven la perfecció sent 10 jugadors sobre el terreny de joc, amb actuacions defensives molt destacades, juntament amb una pressió molt forta i alta, liderada per Scheidler, que es va deixar la pell i va exercir de líder.

La igualtat al lluminós a poc es va quedar d’arribar al minut 73, quan Gil va picar des del mig del camp una falta anterior, que va centrar directe al segon pal on esperava el davanter francès, que es va llançar de cap directe cap a la pilota i la va creuar, donant finalment al pal. La superioritat andorrana no va parar fins al darrer segon, però no va donar resultat amb arribades clares que, sumades a la falta de temps dels aragonesos, van deixar el 0-1 final.

Cal destacar que dels altres dos extricolor que militen al Saragossa, Valera va disputar 20 minuts on no es va poder lluir, mentre que Bakis, tot i l’hora que va estar escalfant, no va tornar a jugar a l’Estadi Nacional després que els seus haguessin de fer un canvi de porter per lesió.

L’FC Andorra, que tanca la jornada setzè amb dos punts per sobre el descens, no té temps de lamentar-se. Dilluns a les 19.00 hores arriba un altre partit de LaLiga Hypermotion, amb la visita al Martínez Valero de l’Elx CF.