PUBLICITAT

L'escola Líquid Dansa fa petit l'Auditori Claror

  • L'entitat orquestra un muntatge basat en la pel.lícula infantil d''El rei lleó'
  • Uns 120 alumnes mostren les seves qualitats artístiques dalt de l'escenari
N. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Dues de les alumnes de Líquid Dansa, ahir. Foto: TONY LARA

L'escola Líquid Dansa va fer petit l'Auditori Claror de Sant Julià. Tal com es diu habitualment: van aconseguir el ple fins la bandera. El motiu: el festival de fi de curs. Per aquesta cita, les responsables de l'escola --Verònica Pérez i Mònica Vega-- van organitzar el seu particular homenatge al musical El rei lleó.

Així, les dues creadores van començar a muntar el festival a partir de la història principal. A partir d'aquí es van anar gestant les diferents coreografies que s'enllacen per explicar els diversos passatges de la trama. A més, cada part va estar fonamentada a partir d'un estil diferent. Així, el públic va poder admirar moviments de funky, passos de hip-hop i fins i tot jazz. Cada professor va muntar la seva part de l'espectacle. Per interpretar aquestes coreografies, l'escola va comptar amb 120 ballarins, entre nens i joves. Per fer més fàcil l'enteniment del muntatge, es va utilitzar una veu en off per fer de fil conductor a través de les diverses escenes. L'apartat musical va estar protagonitzat per les cançons d'El rei lleó --en la seva versió en anglés, francès i en la seva traducció en castellà-- i un variat popurri de temes de diversos estils. A més, el muntatge va comptar amb l'ajuda tècnica que va permetre jugar amb el fons. L'espectacle no volia ser un simple festival de fi de curs, sinó que pretenia anar més enllà. "El muntatge té un gran nivell i és molt obert", va sentenciar Vega. L'escenografia es completa amb projeccions de la famosa pel.lícula de Disney i els alumnes van anar caricaturitzats d'animals del film.

La idea d'aquest muntatge ja fa temps que s'estava gestant, segons va afirmar Vega. En realitat, la proposta va entrar en els projectes de l'escola andorrana a partir d'un viatge que la mateixa responsable va fer a París amb alguns dels alumnes. Allà van assistir a la representació d'un espectacle que recreava aquesta curiosa versió de la trama basada en la tragèdia de Hamlet, de William Shakespeare. En tornar al Principat, la ballarina va convèncer Pérez per tirar endavant la iniciativa que ahir va merèixer el beneplàcit del respectable lauredià. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT