PUBLICITAT

Gran Pallars destina 8,3 milions a la millora d'Espot i Port Ainé

  • S'han incorporat 50 canons de neu artificial i ja té innivades el 63% de les pistes
EL PERIÒDIC
ESPOT

Periodic
Treballs de construcció del nou telecadira a l'estació d'esquí d'Espot, al domini de Gran Pallars. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

Gran Pallars ha fet de cara a la propera temporada d’esquí importants inversions encaminades a completar els principals projectes de millora i modernització de les estacions d’Espot i Port Ainé. De cara a l’exercici 2010-11 s’han invertit 8,3 MEUR, gairebé la meitat dels quals s’han destinat a la instal·lació d’un nou telecadira desembragable de quatre places a Espot. Aquest remuntador resol de manera definitiva l’accés dels esquiadors a la cota més alta (2.500 m). També s’ha ampliat la xarxa de neu artificial, amb la incorporació de catorze canons d’última generació, que, afegits als que ja hi havia, en sumen cent cinquanta-quatre, que permeten innivar el 63% de les pistes.

A l’estació de Port Ainé la millora més significativa és la reconstrucció del ferm de la carretera d’accés des de la cota 1.650 fins a la 2.000. Els treballs han permès reforçar la calçada, molt feta malbé, i millorar el traçat de l’itinerari i remodelar els pàrkings, per afavorir així la seguretat i la comoditat en la conducció i aparcament fins a peu de pistes. Les obres s’han endarrerit perquè, a l’agost, una forta tempesta va fer que un barranc es desbordés i arrossegués pedres, fang i arbres, que van envair la carretera. L’actuació de reconstrucció del ferm la va dur a terme la Direcció General de Carreteres de la Generalitat.

La inversió més important feta a Port Ainé s’ha destinat a la millora i optimització de les instal·lacions de producció de neu i a la construcció d’una bassa d’aigua, amb capacitat per a 118.000 m³, que s’ha fet amb criteris d’integració paisatgística i de gestió responsable de l’aigua. La bassa garanteix els recursos hídrics necessaris per assegurar la producció de neu al llarg de tota la temporada a l’estació, que té innivades el 63% de les seves pistes, després de la col·locació de trenta-sis nous canons d’un total de cent vint-i-sis. A la cota 2.000 s’ha instal·lat una nova cafeteria, taquilles, serveis i lavabos, a més d’ampliar la terrassa, igual com s’ha fet a la cota 2.100.

pensant en el medi ambient / Tant a Espot com a Port Ainé s’han fet millores en l’adequació ambiental, com l’estabilització de talussos i diverses sembres per millorar el terreny amb la plantació de 1.000 arbres de pi negre i 500 exemplars de nadiu, un petit arbust present a amplies zones dels Pirineus. En total, s’han cobert 240.000 m² a Port Ainé i 90.000 m² a Espot.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT