PUBLICITAT

Andorra la Vella

Europa, Amèrica i Àsia veuran la Copa del Món en directe

Més d’una vintena de cadenes televisives faran arribar la competició a zones que el 2012 no es van cobrir

Per M.C.

El director general d’Ensisa, Conrad Blanch, i el president de la FAE, Albert Coma, a la compareixença d’ahir al Consell General, acompanyats pels ministres de Turisme i Esports, Camp i Gelabert.
El director general d’Ensisa, Conrad Blanch, i el president de la FAE, Albert Coma, a la compareixença d’ahir al Consell General, acompanyats pels ministres de Turisme i Esports, Camp i Gelabert. | Tony Lara
Més de 162 milions de persones van veure, l’hivern del 2012, la Copa del Món d’Esquí Alpí Femenina celebrada a Soldeu. Si la xifra de mirades posades al país ara fa quatre anys és prou imposant, més s’espera que ho sigui l’edició dels propers 27 i 28 de febrer. A banda de la totalitat dels països europeus i d’altres estats nord-americans, també la zona asiàtica podrà veure en directe el transcurs de les competicions.
 
Una primera llista dels mitjans de tot el món acreditats per a la prova femenina i arribada a mans de l’organització ahir fa tenir una actitud «optimista». El director del comitè organitzador de la Copa del Món 2016, Conrad Blanch, basa la seva confiança en el fet d’arribar a «zones que el 2012 no cobríem». Això el va portar a qualificar «el que tenim en perspectiva» com a «molt potent» i basant-se en l’expansió mediàtica al conitnent asiàtic.
 
L’impacte mediàtic de l’esdeveniment s’expandeix aquesta edició per tres continents gràcies als drets que, per ara, ja han adquirit més d’una vintena de canals televisius d’Europa i Amèrica però que, a més, arriba enguany a un mercat en què Andorra té l’ull posat –i viceversa. Eurosport serà l’encarregat de fer arribar la prova femenina a tots els països europeus que el sintonitzen, però també serà la passarel·la d’arribada a l’Àsia. 
 
Tot plegat va portar al ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, present ahir a la compareixença de Blanch i del president de la Federació Andorrana d’Esquí, ALbert Coma, davant de les comissions parlamentàries de seguiment tant d’Economia com de Turisme, va referir-se a l’esdeveniment com a «vitrina de cara al món» no només «a nivell turístic» perquè «ens projecta al món» sinó «també esportiu», un àmbit en què l’acte, va considerar, «ens dóna notorietat». 
 
«Tots els països amb cultura alpina» podran veure la competició. Més concretament, Camp va fer referència a Alemanya, Àustria, Noruega, Estats Units i el Canadà. Preguntat per El Periòdic, el director de Nevasa Grandvalira, Alfonso Torreño, va ampliar aquesta llista: a banda de les retransmissions que en casos com el d’Alemanya es multiplicarà fins a tres canals, cal també fer esment de la difusió informativa que sé’n farà –a través d’Euronews, per exemple– així com de la preparació de «programes especials» que s’emetran a Finlàndia o la República Txeca, a falta dels drets pertinents per emetre en directe el transcurs de les proves però amb voluntat de fer-se’n ressò.
 
Publicitat a través de les xarxes/ Les eines de comunicació facilitades pel món web formen també part de l’estratègia de comunicació prevista per part del l’entramat organitzatiu «perquè el que fa és escampar més la promoció de l’esdeeniment». Així, Blanch va augurar que l’activitat a les xarxes socials de les corredores tindrà una «repercussió internacional» que portarà a «donar a conéixer el país».
 
Impacte econòmic/ Preguntat sobre el retorn que tot el teixit mediàtic tindrà sobre la societat i economia d’Andorra, Camp va explicar no poder «donar xifres en milions d’euros» fins que l’empresa pertinent no realitzi l’estudi» però assegurant que tots els recursos invertits, ja siguin econòmics com humans, es veuran compensats.
 
En la línia dels esdeveniments d’aquest calibre «Andorra Turisme va aportar un 40%» del cost total de portar al Principat la Copa del Món femenina. Així, el ministre de Turisme va assegurar que des del departament que encapçala «estem tranquils», reiterant que esdeveniments d’aquest nivell serveixen com a «vitrina» però a més són importants per a un país on l’esquí és l’esport per excel·lència. 
 
Copa del món masculina/ A la vista que, a 2021 o 2022, Andorra pugui acollir la modalitat masculina de la Copa del Món d’Esquí Alpí, Camp va remetre la possibilitat a la reunió que la FAE mantindrà, el proper mes de juny, amb la Federació Internacional d’Esquí. Tot i això, va voler apuntar que l’important és «rebre proves de primer nivell mundial», independentment de la seva tipologia.  
PUBLICITAT
PUBLICITAT