PUBLICITAT

Andorra la Vella

Primera Supercopa per a la UE

El campió de Copa s’adjudica un títol que li faltava a les vitrines amb un gol de Boris de taló al minut 76

Per Iván Moure

Els jugadors de la UE celebren el gol de Boris que va servir per guanyar la Supercopa Instants després de que la pilota entrés, ahir a l’Estadi Comunal.
Els jugadors de la UE celebren el gol de Boris que va servir per guanyar la Supercopa Instants després de que la pilota entrés, ahir a l’Estadi Comunal. | Emilio Prenas
L’equip més fresc, el campió de Copa, es va endur el primer títol de la temporada en el derbi colomenc, contra el campió de Lliga Don Denis FC Santa Coloma, en un duel igualat i unes quantes ocasions de gol que només va acabar amb una dins, de Boris al minut 76. La UE va conquerir un títol que no tenia a les seves vitrines.
 
Alineació de circumstàncies la de Richard Imbernón, llastat per les lesions. Ildefons Lima i Joel Martínez van iniciar el partit a la banqueta. Gabi Riera ni tan sols va anar convocat. Sí es va poder veure en acció Capdevila –que ja va jugar Champions–, l’extrem Carles Valls, el migcampista del Còrdova B Pedro Santos i els sub-21 Villagrasa i Matos. Tots ells titulars. A l’altra banda del camp, la UE es presentava amb tota l’artilleria. Sandro Gutiérrez, Juli Sánchez i Cristian Orosa a la banqueta. Nazzaro va ser l’únic titular dels nous.
 
Després de cinc minuts de tempteig, als quals començava a veure’s que el Don Denis tindria la pilota, la primera ocasió la van tenir els d’Emiliano. Molt clara, per cert. Nazzaro va fer una passada al forat sense mirar, Salomó la va donar rassa des de l’esquerra i Pedro, al primer pal, la va tirar al cos d’Eloy. El campió de lliga va replicar immediatament per la banda que estava oferint més perill, la dreta. Incursió de Juanfer, centrada tova al segon pal i xut a l’aire de Valls, tot sol.
 
S’apropava el quart d’hora i a punt va estar al Don Denis de costar-li cara una greu errada defensiva. Nazzaro, però, va tornar a xutar al cos d’Eloy en el colze a colze. La UE estava ben plantada al camp, se la veia en millor forma i amb les idees més clares. Dues setmanes més que el seu rival porta de pretemporada. Però a l’altra banda hi ha molta qualitat, gent que sap tractar la pilota, tocar. I quan s’hi van posar, només les cavalcades elèctriques de Xus Rubio des de la dreta aconseguien fer-li mal real. Amb faltes tàctiques lluny de l’àrea va tenir prou el Don Denis per aturar-lo i la UE va deixar de donar sensació de perill.
 
A la mitja hora, Valls va poder desnivellar el marcador a passada de Villagrasa, però Periánez va estar ràpid i li va tapar tots els espais. Deu minuts mes tard, l’extrem esquerre del Don Denis va tenir una encara més clara. Matos li va tirar una pilota diagonal, Valls va arribar sol al segon pal, va controlar i va intentar una vaselina que Periánez va endevinar per aturar sense problemes.
 
Periánez va sortir a la gespa del Comunal amb una gorra per combatre el sol de cara i al segon minut ja havia rebut un xut de Matos des del vèrtex esquerre de l’àrea gran, massa alt. El talent dels Pedro Santos, Villagrasa i Matos va començar a florir de nou i al 50 va provar Valls des de la frontal, de nou per sobre del travesser per a un Don Denis dominador davant una UE arreplegada, buscant la rapidesa a la contra d’un Salomó que va trencar per l’esquerra en un parell d’ocasions que van acabar amb centrades a ningú.
 
L’entrada al terreny de joc de Bernat i Juli Sánchez al quart d’hora de la represa va equilibrar més les forces al mig del camp i el menut fins i tot va dir la seva amb una vaselina al minut 65 que va  fregar el travesser. El cansament físic començava a menjar-se les ganes de jugar. Les ocasions ja escassejaven però el següent avís de la UE va servir per decantar la balança. Xus Rubio se’n va anar per cames de Fité i va servir ras des de la banda dreta perquè Boris, de taló, l’enviés a gol al primer pal. 
 
Laín va tenir una ocasió immillorable per empatar al minut 85, però va rematar alt amb tot a favor. El Don Denis va morir matant, insistint fins l’últim sospir, i fins i tot va marcar al 89 mitjançant Fité, anul·lat per falta prèvia. Però no va ser possible. Però no va ser possible. Emiliano diu que amb tots els fitxatges que li han portat, l’objectiu és guanyar la Lliga «o ‘apaga y vámonos’». De moment, ja té la Supercopa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT