El Govern valida l?articulat de la nacionalitat
- El ministre d?Interior, Víctor Naudi, en una imatge recent. Foto: TONY LARA
El Govern va recomanar la introducció de diferents canvis a la proposició de llei de modificació de la Llei de la nacionalitat presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata, per evitar que entri en contradicció amb la Llei qualificada d’immigració. Així ho va fer saber a través del criteri publicat aquest ahir al Butlletí del Consell General. El Govern valora positivament el text presentat pels socialdemòcrates, tot i que recomana millorar la descripció dels supòsits per requerir una autorització de residència i treball al Principat.
La proposició estableix que, per obtenir la nacionalitat andorrana, s’ha d’acreditar «haver tingut la seva residència principal i permanent al Principat d’Andorra». De la seva banda, la Llei d’immigració defineix el concepte de residència com a permanent i efectiva per poder aconseguir una autorització de residència i treball.
En aquest punt és on l’Executiu va alertar d’una possible contradicció perquè, d’una banda, en el marc d’aplicació de la Llei qualificada d’immigració es desestima la renovació d’una autorització de residència en el cas que l’interessat no hagi mantingut la seva residència permanent a Andorra i, d’altra banda, en aplicació de la proposició de llei, aquest mateix interessat tindria dret a l’atribució de la nacionalitat andorrana tot i que la seva residència no hagués estat permanent, segons la Llei qualificada d’immigració.
L’anàlisi del ministeri d’Interior a la Proposició de llei considera també «encertades» les modificacions ja proposades al text, «atès que resolen algunes situacions que el text vigent no facilita prou adequadament, com ara la integració efectiva dels ciutadans andorrans. L’articulat que vol rebaixar el mínim d’anys per accedir a la nacionalitat dels 20 anys actuals fins els 15 és un dels compromisos socialdemòcrates, tot i que amb les eleccions anticipades com a un fet ja reconegut, la votació del text és una incògnita.
raonador del ciutadà / D’altra banda, el Butlletí del Consell va incorporar el criteri del Govern en relació a la Proposició de llei de modificació de la Llei de creació i funcionament del raonador del ciutadà, donant el seu suport a la tramitació d’aquesta iniciativa i fent incidència en la protecció dels drets de l’infant.
Per a més informació consulti l'edició en paper.