PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Unitat d'Aran insta el Parlament a debatre la problemàtica de l'ós bru

La formació socialista també vol que s'aprovi una moció a favor de la ramaderia extensiva

Per El Periòdic

Manifestació a Vielha per reclamar canvis en la gestió de la fauna salvatge.
Manifestació a Vielha per reclamar canvis en la gestió de la fauna salvatge. | ACN

Unitat d'Aran ha instat el Parlament a debatre la problemàtica de l'ós al Parlament i vol que la cambra catalana aprovi una nova moció de suport a la ramaderia extensiva.

El portaveu d'UA, Paco Boya ha afirmat que ''cal fer entendre a les administracions, i a les associacions de protecció mediambientals i animalistes, que la ramaderia i l'agricultura contribueixen de forma clau a preservar la biodiversitat de la muntanya''. Segons el dirigent socialista, ''la problemàtica és prou greu perquè els partits polítics es posicionin i opinin sobre el tema''.

La formació vinculada al PSC considera "urgent" que se celebri aquest debat després del rebuig que ha generat al territori afectat les declaracions de Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, que divendres va defensar el manteniment intacte de la presència de l'ós al Pirineu "com una aposta del Govern de la Generalitat", que segons recorda Paco Boya "també implica el Conselh Generau d'Aran des del 2015". A més a més, Miralles va qüestionar la tasca dels ramaders. Boya defensa que ''cal fer compatible una activitat com la ramaderia amb la fauna salvatge'' i argumenta que la presència de ramats a les muntanyes "és un bé a preservar, que ajuda a mantenir el paisatge i a tenir millor control del bosc''.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT