PUBLICITAT

Objectiu Comú preveu renovar la ramaderia

La candidatura aposta per estimular el relleu generacional

Per El Periòdic

Els candidats a l’explotació.
Els candidats a l’explotació. | Objectiu Comú

La nova formació política Objectiu Comú vol incorporar els joves a l’activitat ramadera i agrícola per afavorir el relleu generacional.
D’aquesta manera, la candidatura preveu establir un programa de conveni i col·laboració amb escoles agrònomes i ramaderes del país, sigui França o Catalunya, per la formació de joves, l’organització de mercats de productes de la terra com la mel, els embotits o la carn andorrana de qualitat, a més de celebrar la Fira del Bestiar.
D’altra banda, els candidats Vanessa Torres, Dani Torres i Miquel Nadiu van visitar ahir una de les explotacions ramaderes de la parròquia per parlar del present i recordar que «sabem que s’estan perdent explotacions ramaderes a la parròquia per la manca de relleu generacional en la gestió d’aquestes».
El representant d’Objectiu Comú, Miquel Naudí, va destacar que «el pagès arriba a una edat en què ja no pot fer-se càrrec de l’explotació i no existeix el relleu jove. Així, des d’Objectiu Comú es proposen diverses solucions per a fixar les bases i traçar el camí que porti a fer realitat aquest relleu generacional com a garantia de continuïtat de l’activitat agrícola i ramadera».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT