PUBLICITAT

Gràcies, Purito

Amb el pas de la Vuelta per Andorra comencem a apreciar de veritat tot el que fa Purito Rodríguez pel país. És habitual en ell veure’l llançar paraules d’elogi allà on va parlant del Principat, però el «nostre» ciclista va més enllà, perquè porta a milers de persones a veure les magnificències del petit país dels Pirineus en directe i a més fa que tothom, siguin on siguin, en parli. 
 
Andorra va ser tendència a Twitter durant tot el dimecres i més de quatre milions d’espectadors van veure l’etapa en algun moment de les més de quatre hores i mitja de cursa. Això és només a Espanya, on també va ser el més vist en aquella franja horària i la que més espectadors ha tingut en l’edició fins ara. Una bogeria. Després s’ha de comptar també els milions de més que ho van veure a través de canals com ‘Eurosport’, que es port veure arreu del món. 
 
Tota aquesta publicitat immensament bona per al país és gràcies a la implicació de Purito, amb el permís de Francesc Camp i molts altres membres d’Andorra Turisme, clar. El ciclista del Katusha és el nexe connector que que necessitem, de vegades, per demostrar les ganes d’un país sencer per ensenyar tot el que té. I Purito ha obert un ventall grandiós de possibilitats a Andorra que ara s’ha d’aprofitar bé. És evident que aquesta etapa, o alguna semblant en quant a duresa, ha de tornar en les properes edicions de la Vuelta i ser, fins i tot, una constant de cada any, malgrat que això és bastant complicat. Això sí, va quedar demostrat que superar la duresa d’aquesta etapa d’Andorra per als propers anys serà gairebé impossible. Purito no es va guardar res per a possibles properes edicions. Potser acabant al Port d’Envalira, en comptes dels Cortals, seria una manera de fer-la encara més memorable i mítica, però tampoc queden gaires més opcions. 
 
Abans, però, s’ha de confirmar que pugui tornar l’etapa infernal al país. I si no ho fa per al 2016, els amants del ciclisme poden estar més que tranquils perquè Andorra rebrà el Tour de França. No se sap ni per on passarà ni gaire cosa, però segur que també tindrà molt rebombori. 
 
Tornant a Purito, crec que em puc dirigir en nom de la gran majoria d’habitants d’Andorra quan li agraeixo tot el que fa, perquè posar com a referència mundial número 1 del ciclisme el nostre país durant unes hores és impagable. I això sense comptar les moltes altres coses que fa (La Purito,...). Són petites accions que va fent per nosaltres i la gent n’és conscient. D’aquí van venir les milers de veus que es van sentir cridant el nom de Purito al llarg dels dos dies. Perquè s’ho mereix, això i molt més.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT