PUBLICITAT

Bateig dels Castellers d’Andorra

Aquest dissabte es dóna el tret de sortida definitiu a la colla castellera del país. Una bona notícia pel sector cultural, ja que una nova associació entra a un panorama cultural tocat per la crisi, per la decepció i per la monotonia.
Fa raonablement pocs mesos que es va posar en marxa el projecte que a hores d’ara ja supera el centenar de persones inscrites, i això que som força lluny de terres vallenques on van néixer els castells.
Fer castells s’ha posat de moda i és molt important que la cultura es posi de moda, sigui en quina sigui la seva expressió, sigui autòctona o importada.
Els castells van néixer cap allà al 1700 a terres tarragonines. Valls ha estat sempre l’epicentre del món casteller, amb les dues colles més potents de tot Catalunya. La ribalitat entre les dues colles i l’entrada en escena d’una de les dues colles de Vilafranca a competir per fer els castells més espectaculars va posar, a partir dels anys 80, els castells en el punt de mira de molta gent, i en els darrers anys l’espectacle s’ha internacionalitzat, ja es comença a conèixer arreu del món i són moltes les colles castelleres que han anat creixent al llarg i l’ample dels territoris de cultura catalana.
Potser per l’agermanament entre la terra bressol dels castells (Valls) i Andorra la Vella, potser per la gran quantitat d’andorrans que tenen segones residències a la zona de Tarragona, però el fet és que ha arrelat amb força la idea de tenir una colla pròpia al Principat.
Avui comença oficialment la història de la colla castellera d’Andorra, qui ho vulgui veure, avui a les 12 del migdia amb els Marrecs de Salt i els Xiquets del Serrallo a la Plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella.
Salut i castells!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT