PUBLICITAT

Andorra Telecom s’aventura en el mercat espanyol

Andorra Telecom va anunciar ahir la compra del 2,7% de l’operadora espanyola MásMóvil per un valor de 10,5 milions d’euros. I precisament ahir la companyia espanyola va anunciar que ha tancat una ampliació de capital de 159 milions d’euros per comprar Pepephone i Yoigo.
No es tracta d’una operació espectacular pel que fa a la inversió econòmica, però sí pels efectes que tindrà entre els clients d’Andorra Telecom i perquè per primer cop l’operadora andorrana s’aventura en un altre mercat molt competitiu com és l’espanyol.
És un primer pas i seguiran d’altres. Andorra Telecom està obligada a buscar noves fonts d’ingressos per suplir la desaparició del roaming, que encara continua sent la principal via que nodreix d’ingressos a la parapública.
Però a banda dels càlculs que s’hagin fet de futurs beneficis, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, dóna per fet que gràcies a la compra d’aquest percentatge en qüestió d’un any el roaming a Espanya desapareixerà per als clients de la companyia andorrana. Es tracta d’una gran notícia que repercutirà en les butxaques de molts ciutadans d’aquest país que fan desplaçaments freqüents al país veí.
La supressió del roaming és el pas previ al final que està programat per al 15 de juny del 2017 a tota Europa. A partir d’aquesta data, les operadores europees no podran aplicar recàrrecs per les trucades efectuades des d’altres països de la Unió Europea, tot i que Andorra queda al marge d’aquesta obligatorietat dictada per la Comissió Europea.
Lògicament, s’entén que més aviat o més tard Andorra Telecom haurà de seguir el camí marcat per les operadores europees i, per tant, el roaming ja està condemnat. Amb tot, l’operació de compra és ben rebuda  i suposa un bon acord.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT