PUBLICITAT

La imatge d’Andorra que no coincideix amb la realitat

El president de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU), Josep Dallerès, va posar ahir el dit a la llaga. L’exambaixador es va atrevir a dir el que molts pensen però no fan públic, com és que Andorra no és coneguda al món, i quan se la coneix és per afers negatius. Aquesta és una evidència que s’arrossega des de fa anys amb temes com el tabac o l’evasió fiscal i que en els darrers mesos s’ha incrementat amb altres.
Malauradament la realitat s’imposa malgrat que Andorra té mols aspectes a promocionar. És també cert que molts mitjans tenen una fixació estranya amb el Principat i se centren fins a l’esgotament en temes repetitius, i molt sovint des del màxim desconeixement, com per exemple que fa anys que Andorra no és un paradís fiscal i que els impostos formen part –agradin o no– del sistema tributari.
Però Andorra, com diu el representant de la Unesco, no és coneguda i quan se’n parla no és precisament per destacar la seguretat, el sistema educatiu o la riquesa natural i el patrimoni.  Tampoc no ajuda que Andorra quedi al marge de molts estudis que fan institucions internacionals, la majoria de vegades perquè no s’hi faciliten les dades, la qual cosa transmet una sensació de desinterès per part de les nostres autoritats o fins i tot d’intentar evitar que es coneguin els resultats perquè serien poc favorables.
Ahir, durant la cloenda d’Art Camp a Ordino, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va destacar el potencial que pot tenir el país en la promoció de valors universals, la pau i la convivència. L’art i la cultura són una eina per exportar la imatge d’Andorra, però malauradament no són suficients en un món que es mou per valors molt materials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT