PUBLICITAT

Un inici de curs polític poc tranquil

S’ha acabat l’estiu, amb el permís dels meteoròlegs, és clar, però ja se sap que a casa nostra, quan Mertixell és a tocar, ja tot torna a la normalitat.
Ho fa a poc a poc, no fos cas que el país, que en gran part o és a Cambrils/La Pineda/Salou fent les maletes o ja les va fer fa un parell de dies, s’estressi massa.
En tot cas, tot torna a l’ordre establert. Tot torna a la normalitat i comença el curs escolar i el polític.
En aquest context, tothom té la bústia plena de correus (electrònics, de correu postal cada dia n’arriba menys), i malgrat molts puguin anar directes a la paperera, n’hi ha que s’han de respondre. Deures per fer. Els polítics també tenen feina, per un costat la recurren, la que fa temps que s’arrossega, que l’any passat ja era a l’agenda; i per l’altre, els nous reptes que el país haurà d’afrontar. A l’agenda, la llarga negociació amb la Unió Europea i el cas BPA són probablement els dos temes grossos, i feixucs que hi ha sobre la taula. Les negociacions amb Europa no sabem ben bé si estan aturades o avancen lentament, de moment, no tenim pistes sobre quines seran les condicions o quan s’apuntarà la data del referèndum per a la seva aprovació que més d’un cop ha comentat Martí. Europa ara està una mica sacsejada pel Brexit, i és evident que miren amb lupa el que va passant a Catalunya i Escòcia i abordar segons com el repte dels petits països pot suposar un problema futur per a la reestructuració de la Unió.
I el cas BPA cueja més que mai. Les declaracions dels germans Cierco fa uns dies, si s’acaben investigant, podrien aportar encara més ombres en un cas que va per llarg, i que ha canviat de valent el panorama al nostre país.
A casa nostra, el curs comença amb nou dibuixant. Des d’avui, podeu seguir l’actualitat des del punt de vista del ninotaire Jordi Planellas. Esperem que us agradi!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT