PUBLICITAT

TONI JOVER MECÀNIC, CICLISTA I VIATGER

TONI JOVER: «Crec en la lluita de la gent pels seus valors»

El mecànic i viatger Toni Jover.
El mecànic i viatger Toni Jover.
Toni Jover Martin (La Seu d’Urgell, 1976) és tècnic especialista en mecànica i electricitat de l’automòbil. Treballa a Andorra des de fa 19 anys però explica que «tota la meva vida ha estat lligada al país per família, esport i lleure. És com una segona casa per a mi». A més de la mecànica, les seves grans passions són la BTT i viatjar. / Per ESTHER JOVER MARTIN
 
–Quines són les seves aficions preferides?
–L’esport de muntanya, concretament la bicicleta, i viatjar pel món quan puc. Fer fotografies també és una activitat que m’atrau bastant.
 
–Per on li agrada practicar la BTT?
–He estat pels Alps, Suïssa, els Dolomites i el Pirineu francès fent alguna pedalada i també he fet el Camino de Santiago, però puc assegurar que qualsevol racó de les nostres valls i rodalies no tenen res a envejar. L’important és gaudir d’allò que estàs fent en tot moment allí on estiguis.
 
–Per on ha viatjat?
–A part dels llocs anomenats anteriorment, la meva llista, afortunadament, és bastant àmplia. Per Europa he estat a diverses capitals, per exemple, aquest any he estat a Berlín i, en breu, aniré a Roma i faré alguna altra escapada que està en procés de gestació. Per Escòcia i Irlanda he fet força quilòmetres fent ruta per tot el territori. Pel continent d’Amèrica he estat a Nova York i vaig passar l’últim Nadal a Colòmbia, i per Àsia he pogut gaudir d’un molt bon viatge al Japó.
 
–Què és el que més l’ha sorprès?
–A tot arreu sempre veus coses que et sorprenen i, de vegades, en els llocs i moments més inesperats, però del viatge al Japó en vaig tornar meravellat i amb ganes de més. Possiblement la diferència cultural, l’amabilitat, l’hospitalitat i el respecte amb què et tracten, és allò que més m’ha fascinat dels nipons.

–Un viatge pendent?
–N’hi ha molts però potser la Patagònia, Nova Zelanda o qualsevol país asiàtic serien dels prioritaris a la meva llista.
 
–Què li agrada més d’Andorra?
–Els racons perduts que hi ha escampats pel país.
 
–I el que menys?
–Potser l’estrès amb què vivim.
 
–Quin és el seu racó favorit?
–Sempre hi ha un racó on pots passar-hi hores només contemplant la vista. M’agrada molt la vista del Cadí que ofereix el Coll de la Gallina. El Pic Negre de Claror també és molt espectacular.
 
–Recicla?
–Sí, a tot arreu, tant a casa com a la feina.
 
–Està d’acord en pagar l’IRPF?
–Estic d’acord si és per millorar la salut d’un país i dels seus habitants, sigui quin sigui. Malauradament no sempre és així, veurem que ens depara el futur.
 
–Li satisfà el model sanitari?
–Sempre és pot millorar i cal treballar sempre perquè així sigui i oferir el millor servei. Per exemple, l’IRPF hauria de servir per reforçar aquest aspecte.
 
–Comprar a Andorra és barat?
–Els preus són molt competitius arreu i no només a Andorra, la gent s’ho pensa dos vegades abans de comprar.
 
–L’interessa la política andorrana?
–Sóc totalment apolític. Crec en la lluita de la gent pels seus valors i respecte.
 
–Se sent inquiet sense el telèfon mòbil a la butxaca?
–No, fins i tot quan viatjo i no tinc cobertura, em sento més lliure llavors.
 
–Quin programa li agrada més de la televisió?
–No sóc molt fan de programes. M’agraden algunes sèries de televisió i reportatges. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT