PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA venç per majoria en les territorials d’Escaldes

El partit segueix dominant la parròquia amb més de la meitat dels votants al seu favor

Per EL PERIÒDIC

Votants al complex de Prat del Roure durant la jornada d’eleccions d’ahir.
Votants al complex de Prat del Roure durant la jornada d’eleccions d’ahir. | TONY LARA
Durant aquestes eleccions es van presentat quatre formacions que competien per aconseguir els dos consellers de la parròquia d’Escaldes. Els candidats presentats van ser Miquel Aleix i Vicenç Mateu per DA, Susanna Vela i Josep Mas per JUNTS (PS+Verds+IC+Independents), Alba Alvarez i Nazih Raad per SDP i Jordi Rubia i França Riberaygua per Liberals. Aquest 2015 les llistes territorials de la parròquia lluitaven per un total de 5028 vots, 441 més que en les últimes eleccions generals de 2011. Finalment, la llista vencedora va estar DA, encapçalada per Miquel Aleix, amb un total de 1414 vots al seu favor. Una victòria per majoria que va comptar amb el 49,04% dels vots. La segona llista va ser Junts (PS+Verds+IC+Independents), encapçalada per Susanna Vela amb un total de 754 vots. I la tercera va ser Liberals, amb el cap de llista Jordi Rubia, que va obtenir un total de 400 vots. 
 
El candidat de DA Vicenç Mateu va ser el primer en exercir el seu dret de vot cap a dos quarts de deu, cap a les dotze del migdia va votar l’altre candidat Miquel Aleix, on ja mostrava la seva predicció vers la victòria de Demòcrates per Andorra, “tenim molt bones expectatives, jo crec que DA acabarà fent majoria malgrat molts diguin que no” afirmava el conseller. En la legislatura de 2011, la llista de Demòcrates per Andorra encapçalada també per Miquel Aleix i Vicenç Mateu va  derrotar la coalició Ara Futur (PS+GUPI) amb els candidats Jordi Font i Victor Naudi. La llista guanyadora va comptar amb el 65’40%, amb un total de 2.087 vots. Les eleccions d’Escaldes van comptar amb una participació del 74’7% de la població, que van donar la victòria a DA. 
 
Aquest any però, hi ha hagut un 10% menys de participació per part de la ciutadania vers les eleccions generals d’Escaldes anteriors. Aquest 2015, a la parròquia hi han participat el 64’7% dels electors, amb un total de 3.253 vots. Hi va haver un total de 290 vots en blanc i 79 vots nuls, mentre que fa quatre anys van ser 49 i 174 respectivament. 
 
El cap de la llista guanyadora, DA, mostrava la seva alegria i el seu entusiasme amb una gran rialla. Aquest donava sobretot les gràcies a tots els ciutadans que havien confiat en ells, «jo el primer que faig és agrair als votants per permetre’ns seguir encapçalant la parròquia d’Escaldes». «Creiem que la gent ens ha mantingut a les llistes perquè està d’acord amb els nostres projectes, els han vist viables i de confiança. Per tant, han volgut que els acabem». Tot i la victòria, DP també tenia present que la feina no havia fet més que començar, així ho afirmava el capdavanter, «des de demà mateix hem de treballar per seguir lluitant pels ciutadans». A més, Miquel Aleix tenia clar per on cal començar, «per ara, la comesa més primordial que tenim és l’acord d’associació amb Europa, volem sobretot obrir el diàleg».
 
Tot i que Liberals van estar competint pel primer lloc en les llistes nacionals quedant-se en la segona posició, a les territorials d’Escaldes, el partit va quedar en tercera. El cap de llista Jordi Rubia però va reconèixer que havien descuidat el posar més esforç en certs aspectes de la campanya, «el porta a porta pràcticament no l’hem pogut fer perquè érem nomes set persones i dos que estàvem fent moltes entrevistes. Ens ha faltat poder insistir molt en aquest punt perquè no hem pogut convèncer els funcionaris, que han acabat votant el que han volgut». A més afegia, «contant els vots, ens ha votat la nostra família».  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT