PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Continuar amb les bones sensacions

L’FC Andorra visita el Balàfia després del notable partit contra el Borges

Per JOAN JOSEP BLASCO

33Leo entra en carrera per rematar a la porteria del Borges Blanques.
33Leo entra en carrera per rematar a la porteria del Borges Blanques. | J.J.B.
Continua la lluita pel lideratge. Una setmana més es comprovarà com porten l’FC Andorra i l’Atlètic Alpicat això d’estar obligats a guanyar. Els tricolors juguen diumenge al camp de la UE Balàfia, en un nou enfrontament on no existeix marge d’error. Fins a final de temporada aquesta serà la història.

Després de la important victòria en la darrera jornada contra l’FC Borges Blanques, un rival directe que ara es troba a set punts, els tricolors juguen amb un Balàfia que és desè i que en els últims tres partits només ha sumat dos punts. «Ens posaran les coses molt difícils», avisa l’entrenador andorrà, Justo Ruiz, perquè és un conjunt amb alternatives, «capaç d’alternar joc de contraatac amb el de pressionar a dalt». El tècnic convocarà juvenils perquè no podrà comptar amb els sancionats Ludo i Oriol, ni amb Ferré, que encara ha de fer repòs després del cop que va patir. «Tenim una plantilla curta i qualsevol baixa és sensible». La recerca d’un davanter continua activa.

Tal i com està la lliga, «no hi ha marge d’error. Hem de comptar els partits per victòries». Ja sigui a Aixovall o a domicili. “Si no som capaços de guanyar al Balàfia el bon partit contra el Borges no servirà de res”, remarca. L’FC Andorra acumula vuit duels consecutius rebent gols, i evitar que s’allargui aquesta ratxa és l’objectiu:  «Vull acabar un partit amb la porteria a zero». El problema és defensiu, perquè en atac hi ha moltes possibilitats. Fins i tot l’aparell ofensiu és més dinàmic després de la marxa de Darío. «Tenim jugadors molt versàtils, que creen problemes als contraris. Tenim més mobilitat», que permet que «es generin molts més espais».

La conscienciació a la plantilla que no es pot fallar és vigent. «L’equip pensa només en guanyar», assegura Leo Alves. Pel jugador tricolor aquesta exigència de vèncer contínuament no resultat cap problema: «La pressió sempre la tens, perquè l’objectiu és guanyar. És una motivació i ens va bé. No ens deixa relaxar-nos». Arribant des de la segona línia, és un dels que posa sempre en perill la porteria contrària. Amb la baixa de Darío n’ha sortit beneficiat. «Com no tenim davanter centre clar, podem jugar més lliures i ens dóna molta més mobilitat», el que permet «trobar més espais» i arribar en carrera a porteria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT