PUBLICITAT

Madrid

Andorra mostra el desig de comptar a l’AREB amb experts espanyols

Saboya i Méndez destaquen l’excel·lent relació bilateral

Per EL PERIÒDIC

Reunió del ministre Gilbert Saboya amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus del Govern espanyol.
Reunió del ministre Gilbert Saboya amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus del Govern espanyol. | SFGA
El ministre de d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya s’ha entrevistat amb el secretari d’Estat d’Economia espanyol, Íñigo Fernández de Mesa. El ministre ha informat de la situació de l’afer BPA posant en relleu que és indispensable seguir en el camí de la transparència financera internacional, i ha destacat la importància de la incorporació de la legislació en matèria de lluita contra el blanqueig en el marc de la implementació de l’Acord Monetari. Així mateix, el ministre ha comentat el nou marc legal en matèria de resolució d’entitats bancàries, i ha expressat el desig de les autoritats andorranes de comptar amb la presència d’experts espanyols en el sí de la nova Agencia de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB). A més s’espera que aquest segueixi amb la seva comesa de crear el fons andorrà de resolució d’entitats bancàries, finançat a parts iguals pels altres 4 bancs del país, amb 30 milions d’euros.
 
El ministre també es va entrevistar durant ahir amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo per una reunió de treball. En aquesta, els dos càrrecs han destacat també l’excel·lent moment pel que passen les relacions bilaterals. A més, un dels temes centrals de  l’entrevista ha sigut el tema de l’anàlisi de la negociació de l’acord d’associació entre Andorra i la UE. I Méndez, per la seva part, ha reiterat la tradicional posició d’Espanya vers el suporta les relacions entre Andorra i l’Unió Europea. Segons el secretari, aquest fet s’haurà de plasmar en el nou Acord d’Associació, que es va negociar el passat 18 de març.
 
 «Espanya i Andorra han col·laborat en la definició del mandat per aquesta negociació, i ho seguiran fent per adquirir l’objectiu de concloure quan abans millor un acord ambiciós i satisfactori per Andorra i la Unió Europea» ha afirmat el secretari d’Estat. 
Segons un comunicat enviat pel Govern Espanyol, l’Estat desitja que el futur acord contempli la incorporació d’Andorra al mercat interior de la Unió Europea, tenint en compte les especificitats de la seva dimensió territorial, i l’adequació progressiva de la legislació andorrana al patrimoni de la UE aplicada al mercat interior.
 
El ministre Saboya ha explicat a Méndez de Vigo que l’inici de les negociacions amb la UE s’inscriu en la continuïtat de l’important procés d’obertura que Andorra ha realitzat durant el passat mandat, i ha reafirmat la voluntat política del Govern d’assolir l’accés al mercat interior tenint en compte les particularitats d’Andorra, tal com preveu el propi tractat de Lisboa. D’altra banda, Méndez de Vigo ha felicitat al ministre per la seva continuïtat en el càrrec després de la victòria del Partit dels Demòcrates per Andorra en les eleccions generals del passat u de març.
 
Finalment, i donant continuïtat al memoràndum de consultes signat entre President del Govern Espanyol, Mariano Rajoy, i el Cap  de Govern d’Andorra, Antoni Martí, durant la recent visita oficial a Andorra, el ministre Saboya ha convidat al Secretari d’Estat espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, a visitar i conèixer de més a prop el Principat d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT