PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Georgios Bogris, a prop del Bilbao Basket

L’ACB confirma que el MoraBanc es reserva el dret de tanteig per Jawai i Bogdanovic

Per EL PERIÒDIC

Bogris llança a cistella.
Bogris llança a cistella. | TONY LARA
La pàgina web de la Lliga Endesa recull cada estiu els rumors de l’estiu i els moviments del mercat ACB. Per segona vegada, en aquesta taula s’hi troba el BC MoraBanc Andorra, però la diferència és que aquest any també es fan ressò de les sortides dels jugadors i cap a on marxen. Aquest és el cas de Georgios Bogris, que va decidir deixar el club tricolor perquè no s’havia adaptat al país i no es trobava a gust. El seu proper destí pot ser el Dominion Bilbao Basket, equip que juga competició europea. Segons les informacions recollides per la web de l’ACB, el jugador firmarà per dues temporades amb l’equip en el qual ha militat aquesta temporada l’andorrà Quino Colom. Malgrat tot, no hi ha res oficial.
 
Pel que fa a l’actualitat del jugador nascut al Principat, encara manté la seva incertesa sobre on jugarà la propera temporada. La novetat és que ahir es van confirmar els 23 jugadors de tota la lliga per els quals els seus respectius clubs s’han reservat el dret de tanteig i entre ells hi és Colom. En cas de rebre una oferta bona per un altre club de la Lliga Endesa, l’ACB ho comunicarà al Bilbao, que podrà executar el seu dret de pròrroga en el termini de cinc dies en cas que vulgui contrarestar l’altra possible oferta i tenir la possibilitat de mantenir a Miribilla al jugador andorrà. 
 
En el cas del MoraBanc, Luka Bogdanovic i Nathan Jawai són els jugadors escollits pels quals s’han reservat el dret de tanteig i amb qui el procediment és el mateix que amb Colom. El serbi és qui més interessa mantenir al club i per qui s’intentarà igualar les ofertes que li arribin, dins de les possibilitats que tingui l’entitat, en cas que un altre equip estigui interessat en Bogdanovic. Per contra, les esperances són mínimes per a l’australià, que té un peu i mig fora del BCA des d’abans que acabés la temporada. 
 
Per qui no han volgut tenir el dret de tanteig Francesc Solana i Joan Peñarroya és per Marc Blanch i Shaun Green, que s’afegeixen a les baixes, ja confirmades, de Bogris i Jordi Trias. El nord-americà està negociant amb l’Iberostar Tenerife, segons va confirmar en el seu compte de Twitter, per la qual cosa podria jugar una segona temporada a l’ACB. Per la seva part, el capità del club tricolor durant aquesta temporada està a l’espera de les ofertes que pugui rebre. El MoraBanc no ha descartat del tot la seva participació un any més a Andorra, tot depenent de com es mogui el mercat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT