PUBLICITAT

Andorra La Vella

El PS mostra suport per enfortir el codi penal animal

Rios proposa un registre dels autors per evitar reincidències

Per ESTEFANIA GRACIA

David Rios se suma a les iniciatives per penalitzar el maltractament animal.
David Rios se suma a les iniciatives per penalitzar el maltractament animal. | TONY LARA
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), David Rios, va comparèixer ahir en una roda de premsa per mostrar suport a les iniciatives que s’estan desenvolupant al Principat contra el maltractament animal. «I és que hi ha molts temes que ens preocupen, però voldríem fer incís en aquest perquè amb el que portem d’any, ja hem acumulat els mateixos maltractaments que l’any passat tot sencer i tot el 2013».
 
D’aquesta manera, Rios assegura que cal fer alguna cosa per evitar que aquests fets s’incrementin. Doncs «creiem que hi ha d’haver una legislació que protegeixi més als animals, perquè les actuals sancions, no són suficients». 
Rios també opina que seria interessant tenir «un registre de persones que maltracten els animals per evitar reincidències i que els autors puguin adquirir altres gossos o mascotes». Per solucionar tot aquest aspecte, el PS demana que el Govern es posi d’acord quan abans millor amb les associacions protectores i tipifiqui el maltractament al codi penal, doncs «donarem total suport a aquesta mesura». 
 
De la mateixa manera, Rios creu que la llei de protecció i tinença d’animals podria ser més específica. A més, «caldria avaluar que a Andorra puguin fer-se espectacles amb animals com la burricada, les vaquilles que es van fer a Encamp o l’acceptació dels circs amb animals». Doncs «seríem un exemple a tenir en compte a altres països». Amb aquest suport, el PS es suma a la recollida de firmes que s’està fent des de change.org i a la proposta per tipificar el maltractament d’animals al codi penal andorrà. A més, Rios comenta que els països veïns com Espanya i França, ja disposen d’una sanció penal per aquests casos, doncs «són delictes tipificats generalment en països avançats». 
 
Però «no només hem de resoldre el maltractament, també hem de tenir cura dels enverinaments», i és que segons el primer secretari, són temes que van molt lligats, ja que també poden afectar a la salut pública, perquè «un nen pot agafar el verí i veure’s afectat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT