PUBLICITAT

Andorra La Vella

Vendrell es presenta com a candidata del PS per a Escaldes

El Partit Socialdemòcrata assegura que està negociant amb SDP i té pactes tancats amb els Verds

Per ESTEFANIA GRACIA

L’actual consellera del Comú d’Escaldes i candidata del PS, Cèlia Vendrell.
L’actual consellera del Comú d’Escaldes i candidata del PS, Cèlia Vendrell. | PARTIT SOCIALDEMÒCRATA
L’actual consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, va anunciar ahir la seva candidatura a les eleccions comunals de la parròquia. Tot i això, Vendrell va voler remarcar que tot i ser la «primera representant, això no vol dir que jo encapçali la llista, doncs puc presentar-me a cònsol major o cònsol menor». Un fet que dependrà de les actuals negociacions que està realitzant el PS i de si es presenta sol o amb altres forçes polítiques a Escaldes, «perquè no tanquem la porta» va afegir Vendrell. Si efectivament el PS es presenta en solitari, la consellera optarà a la candidatura de cònsol major, en cas que es presenti amb coalició, «dependrà de les negociacions amb les altres forces polítiques per decidir qui encapçalarà la llista». «En tot cas, sí serè candidata a cònsol, major o menor» va remarcar Vendrell. 
 
Pel que fa a les negociacions que està duent a terme el PS, Vendrell va confirmar que s’està parlant amb els Verds, SDP i Independents, i «en principi, amb els Verds el pacte està fet, vindrien amb nosaltres a la candidatura, i amb SDP, estem en converses». Tot i això, Vendrell va remarcar que el PS ha posat unes «línies vermelles; la primera és que nosaltres sí muntem una plataforma, de la mateixa manera que vam fer amb Junts en les darreres eleccions generals, i les sigles del PS han de sortir reflectides». Un aspecte que amb SDP segurament «no tindríem problemes, però hi ha altres companys d’altres parròquies que no volen que aparegui cap sigla de cap partit polític que integri aquesta possible plataforma, i des del PS, creiem que la ciutadania ha de saber a qui vota». Una altra barrera infranquejable que el PS té molt present és el pacte amb el partit Liberal , doncs si SDP accepta ajuntar-se amb ells, «és una línia vermella que nosaltres no volem creuar per afinitats». 
 
La consellera també va assegurar que en el comitè local d’Escales celebrat el passat dimecres es va donar l’oportunitat a altres presentacions com a candidat, «evidenment, estàvem oberts, però ningú més s’hi va presentar i tots els membres del comitè van donar suport a que jo fos el número u pel PS»
 
VIVAND D’ESCALDES / Un dels principals projectes que emprendrà el PS  si acaba guanyant la candidatura a Escaldes és «iniciar un diàleg entre la ciutadania i el Comú», doncs segons va remarcar ahir Vendrell, el projecte del Vivand «podia ser bo, però sempre hem dit que la manera amb que es va posar en lloc, no va ser la correcta», ja que «no es va informar d’una form adequada a la ciutadania i no hi va haver un diàleg amb els ciutadans d’Escaldes per veure si el Vivand era efectivament una opció que ells volien o no». I «nosaltres el que volem és que la ciutadania torni a agafar protagonisme i digui el que realment pensa». D’aquesta manera, «si la majoria del poble d’Escaldes decideix que el Vivand ha de seguir, així serà, i si ha de desaparèixer, que sigui perquè la ciutadania ho vol». 
 
Aquest diàleg, segons Vendrell, s’iniciaria amb unes converses amb els grups o associacions més representatives «o no» de la ciutadania. De les línies que es proposessin de les converses, es podria fer una posterior consulta, i en funció de la resolució, es veuria si l’avinguda Carlemany hauria de tornar a ser com abans del Vivand, un tret «difícil» per la consellera, tot i que també és possible «una solució mixta». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT