PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Iniciativa legislativa per regular l’accés als secrets d’estat

El Grup Parlamentari Liberal proposa una eina perquè el Consell General no quedi desmarcat en temes confidencials

Per IVÁN ÁLVAREZ

Jordi Gallardo i Judith Pallarés (Liberals), ahir al Consell General
Jordi Gallardo i Judith Pallarés (Liberals), ahir al Consell General | Tony Lara
El president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, va anunciar ahir que la formació blava té la intenció d’introduir una iniciativa legislativa abans del període de sessions, una proposició de llei «per regular l’accés als secrets d’estat», perquè entenen que es troben en una legislatura «opaca», que «es vol menystenir el rol que té el Consell General, s’està limitant l’accés d’una informació que els consellers entenem que tenim dret a reclamar-la i vivim en una nebulosa d’interpretacions jurídiques que s’estan utilitzant per evitar que el Consell General pugui fer la seva tasca de control de l’Executiu», va assegurar. 
El vicepresident liberal va afegir que presentaran aquesta proposta de llei «perquè quedi clar i reglamentat que, en els casos considerats temes d’estat, el Consell General no quedi al marge. No pot ser que en base a la confidencialitat, el Govern pugi tenir accés a la informació i els consellers, que són també càrrecs jurats, no la puguin disposar». 
 
DA celebra el full de ruta del Govern/ Demòcrates per Andorra va qualificar el discurs del Cap de Govern, Toni Martí, al debat d’orientació política, com a exhaustiu, realista, valent i de mà estesa. La formació taronja va apuntar que el full de ruta del Govern dirigeix al país cap a la consolidació del nou model de creixement i que les mesures preses a l’inici de la legislatura per frenar la crisis de BPA han estat encertades des del moment que «cada cop es veu més pròxim un desenllaç en què els clients puguin recuperar els estalvis i l’impacte sobre els treballadors sigui el menor possible».
 
PS presenta cinc preguntes/ El partit socialdemòcrata va anunciar ahir que els seus consellers han presentat cinc preguntes que el Govern haurà de respondre de forma oral en la propera sessió de control, prevista per al dijous 22 d’octubre. En una d’elles, Pere López adreça a l’Executiu per què va demanar al grup demòcrata no votar a favor d’incrementar el salari mínim. A més, el cas BPA emmarcarà un altre pregunta, i el PS interroga el cap de Govern pels motius que li van fer dir durant el Debat d’Orientació Política que la data probable per a la resolució de l’afer s’allargaria cap el mes de gener. Les altres tres preguntes toquen a la CASS, a la llei d’aigües i a les millores de la gespa natural de l’Estadi Nacional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT